QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

CLONAREA

Ce este clonarea?Clonarea este procesul prin care dintr-o singura celula cultivata se obtine o colonie de celule identice .
Clonarea mai poate fi privita si ca un proces de duplicare (si nu de reproducere ) , in urma caruia rezulta un material genetic identic , care nu este insa obtinut prin mijloace sexuale.


ADN -Spirala Vietii
ADN–ul ( acid dezoxiribonucleic ) este o macromolecula spiralata , formata din doua lanturi polinucleotidice infasurate ca o elice in jurul unui ax comun .In clonare ADN-ul din nucleul unui ovul luat de la mama - surogat se va inlatura si se va inlocui cu ADN-ul preluat si izolat dintr-o celula a individului ce urmeaza a fi clonat , iar ovulul , care va contine astfel numai ADN-ul respectivului , se va divide ca orice embrion normal .
In cadrul reproducerii sexuate , se petrece combinarea a doua ADN - uri , unul provenit de la tata , celalalt de la mama , in schimb in cazul reproducerii asexuate – asemanator clonarii - nu se perpetueaza decat informatia genetica a unui singur parinte .Clonarea la animale si la planteClonarea la animale


Punctul de plecare pentru orice discutie referitoare la acest subiect il reprezinta recursul la tehnologia prin care a fost clonata in 1996 oaia Dolly .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }