QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

AntraxPatrunderea bacililor in sange poate provoca aparitia unor septicemii.
Local, mai pot aparea suprainfectii, in special cu streptococ si stafilococ.

EPIDEMIOLOGIE

Rezervorul de virus este reprezentat de animale, in special de vitele cornute, care se infecteaza pe pasuni contaminate, prindejectii ale animalelor sau spori adusi la suprafata.
La om, boal;a apare la cei care vin in contact cu animalele bolnave sau cu produsele lor (pastori, macelari, blanari, medici veterinari, etc.). Din acest motiv, antraxul este, de obicei, o boala profesionala. Datorita rezistentei sporilor unele produse industriale (blanuri, caciuli, cojoace, etc.) provenite de la animale moarte de antrax pot de asemenea sa constituie o sursa de contaminare.SIMTOMATOLOGIE

In functie de poarta de intrare, bacilul antraxului provoaca fie o leziune externa locala (carbunele cutanat), fie o leziune interna (carbunele intern).
Carbunele intern poate fi:
gastrointestinal, prin ingerare de carne nefiarta bine sau lapte provenit de la animale bonave;
pulmonar, prin inhalare de praf cu spori, in special in industrii care prelucreaza lana, parul animalelor, etc.

CARBUNELE CUTANAT

Carbunele cutanat este forma cea mai frecventa de aparitie a bolii la om si se poate prezenta, fie sub forma pustulei maligne, fie sub forma edemului malign. Localizarea de preferinta este pe partile descoperite ale corpului, fata, gat, membre.
Pustula maligna :
In regiunea patrunderii microbului apare o macula rosie, care se transforma intro papula pruriginoasa, apoi intr-o vezicucula, care prin ruptura se transforma intr-o crusta neagra (carbunele). In jurul crustei, apare o coroana de vezicule, care contribuie la extinderea escarei.

Edemul malign:
Edemul malign reprezinta forma grava a infectiei cutanate.
Poarta de intrare a virusului este foarte discreta (escara), iar cea care da caracteristica bolii este edemul, care este enorm, este nedureros si de aceeasi consistenta gelatinoasa.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }