QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate biologie

Ancheta familiala - investigarea membrilor familiei

Ancheta familiala - investigarea membrilor familiei


Ancheta familiala se real. pt. a urmari transmiterea caracterelor normale sau patologice in descendenta. Transmiterea, precum si distributia in rudenie a caracterului implica mai multe secvente informationale :

1. investigarea membrilor familiei

2. realizarea arborelui genealogic

3. stabilirea modului de transmitere a caracterului in cauza1. In ancheta familiala sunt luati in evidenta toti membrii familiei sau un nr. cat mai mare dintre acestia, apartinand a cel putin 2 sau 3 generatii. Cazul deosebit de la care se pleaca intr-o ancheta familiala se numeste caz primar (principal, princeps sau proband). Cazurile familiale care se releva in urma anchetei familiale sunt considerate cazuri secundare.

Se pleaca in investigare in mai multe situatii, spre ex. in situatia in care detinatorul unei particularitati somatice a unei anomalii organice sau a unui tip de tulburare psihica intentioneaza sa afle daca exista posibilitatea reala ca aceasta tulburare sa se transmita si la urmasi.

Investigatia se extinde asupra rudelor de sange care constituie linia ascendenta a cazului primar (parinti, bunici, strabunici), linia descendenta (fii, nepoti, stranepoti) sau colateralii de grade diferite (frati, unchi sau veri). In functie de cant. si calit. informatiilor obtinute se poate stabili natura endogena sau exogena a unor factori posibili sau probabili implicati in determinarea caracterului. Ulterior se pot emite recomandari particularizate sau se pot adopta atitudini terapeutice specifice.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }