QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate asistenta sociala

Procesul de supervizare in practica asistentei sociale

PROCESUL DE SUPERVIZARE IN PRACTICA ASISTENTEI SOCIALE


Una dintre cele mai eficiente modalitati de perfectionare profesionala a asistentilor sociali este reprezentata de implementarea unui proces complex de supervizare in care este urmarita intreaga activitate de asistenta sociala. Prin intermediul activitatii de supervizare se construieste o relatie de sprijin profesional intre supervizor si supervizat.In literatura de specialitate se cunosc doua modalitati de realizare a supervizarii din punctul de vedere al presoanelor supervizate:

Supervizare individuala - Este o relatie de ajutor si perfectionare realizata cu scopul de a transmite informatii, de a creste si mentine interesul si motivatia profesionala, de dezvoltare unui climat profesional competitiv. Supervizarea individuala cuprinde supervizarea de caz si supervizarea calitatii activitatii de asistenta sociala.

Supervizare de grup - Este metoda de lucru in care un supervizor lucreaza cu un grup de profesionisti, intr-un cadru de comunicare si relationare ce vizeaza realizarea unui schimb de experienta si informatii, monitorizarea si controlul activitatii de asistenta sociala, relatii de sprijin si ajutor intre participanti.Din punctul de vedere al continutul supervizarii, categoriile de mai sus cuprind supervizarea de caz si supervizarea calitatii activitatii de asistenta sociala. Aceste activitati  sunt inregistrate de catre supervizor prin instrumente specifice, cum ar fi:

fisa de supervizare a activitatii de asistenta sociala;

fisa de supervizare a cazurilor sociale.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }