QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate arta cultura

Conceptul de aculturatieCONCEPTUL DE ACULTURATIE


Difuzia sau contagiunea culturala  poate avea loc de exemplu intre state ce au o forta militara si politica aproximativ egala si au strabatut etape egale in ceea ce priveste dezvoltarea culturala. In alte situatii, acest fenomen are loc intre sisteme socioculturale cu totul diferite in ceea ce priveste reperele amintite. Exemple clare pot fi vazute in momentele de cucerire si colonializare a diferitelor regiuni ale lumii de catre statele Europei moderne. Expansiunea Coca Cola, McDonald constituie un fenomen de contagiune culturala, ca expresie a culturii corporatiste dar si aculturatie. In aceste cazuri se spune ca, adesea cultura celor mai puternice state este impusa celor mai putin dezvoltate popoare si culturi. Ramane de vazut, una este sa construiesti pe un spatiu strain si alta este ca acea constructie/concept sa si fie asimilata in cultura.Achizitia unei culturi straine de catre un popor se numeste aculturatie. Dar chiar si in cazul cuceririlor, trasaturi ale populatiei cucerite pot fi difuzate celor cu o cultura asa zis mult mai dezvoltata. Ca exemplu, ne putem referi la situatia englezilor ce "au cucerit" India. Tot la o astfel de situatie exemplele pot include plantele cultivate, cuvinte, teme muzicale, jocuri si motive artizanale. Fenomenul de difuziune se bazeaza in parte pe teoria ca oamenii nu sunt creativi si ca, odata creata o cultura aceasta se raspandeste peste tot.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }