QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Vin de smochineVIN DE SMOCHINE


Ingrediente


1 kg smochine, 2 kg zahar, 6 l apa, 3 lamai, 10 g drojdie de bere (facultativ).
Mod de preparare


Smochinele se trec prin masina de tocat si se pun intr-o damigeana de 10 l. Zaharul se dizolva in 3 l apa, se adauga sucul de la o lamaie si se lasa sa fiarba 10 minute; apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste smochine, impreuna cu zeama de la celelalte lamai (cca. 100 ml suc) si coaja intreaga de la o lamaie (ca sa capete gust putin amari). Drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana ce se lichefiaza, apoi se dilueaza cu putina apa si se adauga in damigeana. Se poate lasa sa fermenteze mai incet, numai cu drojdiile salbatice din aer si de pe smochine, ca sa nu capete gust de dospit. Damigeana se astupa cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura camerei (18-20 grade Celsius), ca vinul sa fermenteze 5-6 saptamani, agitandu-l odata zilnic. Dupa ce s-a limpezit bine, se trage in sticle. Sticlele se astupa cu dopuri si se pastreaza la rece. Peste drojdia de vin ramasa se pot pune 6 l apa, 2 kg de zahar si zeama de la 2-3 lamai (zaharul se fierbe 10 minute impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si cu zeama de la o lamaie, apoi se amesteca cu restul de apa rece si cu zeama celorlalte lamai). Vinul se lasa sa fermenteze 2-3 saptamani, agitandu-l odata zilnic, pana cand se limpezeste bine, apoi se trage in sticle, sau vinul din seria I se amesteca cu cel din seria II, pentru a se obtine un vin de calitate mai buna, cu mult alcool.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }