QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Exercitiile fiziceEXERCITIILE FIZICE

In conditiile in care atmosfera poluata se face tot mai simtita cu intregul ei cortegiu de neajunsuri, iar sedentarismul tinde sa se impuna, sa nu uitam ca miscarea inseamna mentinerea, la parametri optimi, a starii de sanatate.

Plimbarea, mersul pe jos si alergarea sunt armele cu care ne aparam de stres, obezitate si de multe altele.

In orice conditii, dimineata sau seara, cand atmosfera este mai curata, mersul pe jos nu poate fi decat reconfortant, la orice varsta.Cei tineri si sanatosi vor constata singuri starea de bine instaurata dupa parcurgerea, in pas alergator, a unui traseu in parc sau in mijlocul naturii. Alergarea se poate combina cu exercitii fizice usoare, cu miscari ample.

Exercitiile fizice sunt recomandate anemicilor, obezilor, celor care sufera de guta, constipatie sau astenie. Efortul fizic intensifica oxigenarea sangelui, stimuleaza apetitul si contribuie la cresterea energiei organismului.

O data cu cresterea rezistentei fizice se poate trece la mersul vioi sau la alergarea in panta, la parcurgerea in ritm alert a unei distante mai mari sau la plimbari indelungate.

Pentru cei mai in varsta, o plimbare in mijlocul naturii, combinata cu exercitii usoare de respiratie, nu poate avea decat un efect benefic asupra organismului.

La orice varsta, Mama Natura ne primeste cu bratele deschise, ne calmeaza si ne reconforteaza.

Exercitiile trebuie facute zilnic, pentru a permite ciclurilor corpului sa se desfasoare normal, inima fiind astfel exersata regulat. Oxigenul proaspat din sange va ajunge, datorita exercitiilor, in zone ale corpului care altfel nu sunt irigate.

Inima este un muschi care, ca si alti muschi, trebuie exersat, in caz contrar existand riscul de a se atrofia.

Sunt necesare minimum 20 de minute de plimbare alerta pe zi. Se recomanda gimnastica aerobica, inotul, tenisul, saritul cu coarda, mersul pe bicicleta, alergarea usoara. Joggingul nu trebuie facut pe asfalt, pentru ca lezeaza structura osoasa.

Exercitiile se practica dimineata, cand aerul este proaspat, ca si corpul dumneavoastra. Exercitiile regulate duc la scaderea pulsului inimii la 70-80 batai/minut, iar in stare de repaus, la 50-60 batai/minut. Se face o economie de milioane de batai pe an, deci se ajunge la cresterea duratei vietii.

Aerul curat si soarele sunt si ele foarte imporatante. Soarele ajuta la detoxificarea organismului prin deschiderea porilor. Nu se recomanda solutiile de bronzat si cremele. Este mult mai bine sa va creati singuri (prin alimentatie) toleranta la soare. Cremele inhiba si activitatea glandelor secretoare de uleiuri.

Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }