QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente alimentatie

Dozarea materiilor alimentareDOZAREA  MATERIILOR ALIMENTARE


Scopul operatiei de dozare este obtinerea aluatului cu proprietati reologice optime si a compozitiei corespunzatoare produsului.

DOZAREA FAINII

Este o operatie simpla, dar se realizeaza greu datorita proprietatilor acesteia, in special proprietatii de a se asocia si de a adera la suprafata aparatelor de dozat, precum si datorita valorilor mari ale unghiurilor de taluz natural si de frecare interna. Variatii mici ale umiditatii produc variatii mari ale proprietatilor fainii.Dozatoare de faina

Dozatoarele de faina pot avea functionare discontinua sau functionare continua si pot realiza dozarea pe principiul gravimetric sau volumetric.

Dozatoare discontinui de faina. Deservesc malaxoare cu functionare discontinua si functioneaza pe principiul gravimetric. In mod obisnuit ele au in componenta cate un recipient cilindric care se sprijina prin patru cutite pe un sistem de parghii. Alimentarea dozatorului cu faina se face dintr-un rezervor de faina, cu o capacitate mai mare decat doza maxima, prin intermediul unui snec sau a unei ecluze.

Dozatoare continui de faina Deservesc malaxoare cu functionare continua si realizeaza dozarea pe principii volumetric sau gravimetric.

In principiu, ele sunt instalatii de transport (banda, snec) sau de transfer (ecluza) al caror debit se regleaza prin modificarea coeficientului de incarcare sau prin modificarea turatiei.

DOZAREA  APEI

Apa se introduce la prepararea aluatului intr-o anumita cantitate si cu o anumita temperatura, determinate de calitatea fainii.

Dozatoare de apa

Sunt instalatii cu care se masoara cantitatea de apa introdusa la framantare si in multe cazuri, realizeaza si aducerea apei de dozat la temperatura dorita.

In functie de malaxorul pe care-l deservesc, dozatoarele de apa pot fi cu functionare continua sau cu functionare discontinua, iar dupa principiul de dozare pot fi gravimetrice sau volumetrice, cele mai utilizate fiind cele volumetrice.

Realizeaza dozarea volumului dorit de apa si in acelasi timp incalzirea apei la temperatura necesara. Pot fi

dozatoare discontinue (cu debitmetru,cu termoreglare);

dozatoare continui (cu vase de nivel constant).

DOZAREA DROJDIEI

Suspensia de drojdie se dozeaza in functie de cantitatea de drojdie ce trebuie introdusa in aluat si de concentratia ei.

Dozatoarele primesc suspensia de drojdie de la instalatia de preparare a suspensiei si masoara volumul ce trebuie dozat.

Se folosesc, in general, instalatii de constructie asemanatoare cu cele folosite la dozarea apei: dozatoare tip rezervor (cu vase de masura) pentru malaxoare cu functionare discontinua si dozatoare continue cu vas de nivel constant,  pentru malaxoare cu functionare continua.


DOZAREA  SARII

Solutia de sare se dozeaza in functie de cantitatea de sare ce trebuie introdusa in aluat si de concentratia ei.

Dozatoarele primesc solutia de sare  de la dizolvatorul de sare si masoara volumul necesar pentru dozare.Se pot folosi instalatiile de dozare pentru prepararea apei: dozatorul-rezervor (cu vas de masura) pentru malaxoarele discontinui si dozatoare cu vas de nivel constant, pentru malaxoarele continui.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }