QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Debarasarea meselor
DEBARASAREA MESELOROperatiile de debarasare a mesei se efectueaza in mod diferit,in functie de obiectele de inventar folosite la consumarea desertului.

Farfurioarele suport, cupa si lingurita folosite la consumarea inghetatei se ridica impreuna, cu mana dreapta, pe partea dreapta a consumatorului si se aseaza pe tava, care se afla pe antebratul si palma mainii stangi,care in prealabil este acoperit cu ancarul impaturit astfel: langa antebrat se aseaza farfurioara suport, langa aceasta, spre palma, cupa, iar pe marginea tavii dinspre bustul ospatarului, lingurita cu manierul indreptat spre palma.Aceste operatii se efectueaza in spatele clientului.A doua farfurie suport se aseaza peste prima farfurie, cupa si lingurita peste celelalte, pana se acopera suprafata tavii sau se debaraseaza toata masa.
Pentru debarasarea mesei de farfurioarele suport si cestile de cafea se efectueaza aceleasi operatiuni.

Farfurioarele suport si linguritele folosite la consumarea prajiturilor, sau a tacamurilor folosite la consumarea fructelor se ridica cu mana dreapta, pe partea dreapta a clientului, asezandu-se pe tava de servire de pe mana stanga, astfel: prima farfurioara suport se aseaza pe tava spre marginea dinspre antebrat, cu resturile neconsumate: coji, cotoare etc, iar tacamurile spre marginea dinspre bustul ospatarului, cu manierele indreptate spre palma.A doua farfurioara se aseaza langa prima.Se trec resturile cu ajutorul tacamului in prima farfurie.A treia farfurioara se aseaza peste a doua farfurioara, degajandu-se resturile in acelasi mod.Tacamurile se aseaza langa celelalte, efectuandu-se operatiile pana se debaraseaza intreaga masa.DEBARASAREA PAHARELOR

Se face cu ajutorul unei farfurii, in cazul in care se debaraseaza un pahar, sau cu ajutorul tavii cand se debaraseaza mai multe.

Paharele se prind cu mana dreapta de baza sau de picior, pe partea dreapta a clientului si se aseaza pe tava prinsa intre degetul mare si celelalte degete de la mana stanga.Asezarea se face incepand de la antebrat spre varful degetelor, evitandu-se astfel dezechilibrarea tavii si ciocnirea paharelor.

Debarasarea celorlalte obiecte de servire se face pe masura ce acestea nu mai sunt necesare consumarii preparatelor sau bauturilor.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }