QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Contaminarea microbiana a alimentelor prin intermediul aeruluiCONTAMINAREA MICROBIANA A ALIMENTELOR PRIN INTERMEDIUL AERULUI


1 Modalitati de contaminare


Exista doua modalitati principale de contaminare : contactul si convectia. Daca un produs intra in contact cu o suprafata , el va prelua o parte din germenii de la suprafata. Al doilea mod de contaminare se refera la contaminarea atmosferica transmisa prin convectie. Originea acestei contaminari poate fi exterioara fabricii si adus de aerul curat intrat.

2 Natura si importanta contaminarii prin intermediul aerului ambient


1 Clasele de impuritati din aer


Contaminarea aeriana poate fi exprimata in particule sau unitati ce formeaza colonii (UFC) pe unitatea de volum. Nivelul de impurificare a aerului unui local in activitate este definit de un clasament reglementat de Federal Standard US209E, versiunea 1992, care utilizeaza sistemul metric.


E:scannew-14.jpg Tofan 2001

E:scannew-13.jpg Tofan 2001


2 Aspecte cantitative

Nivelul de contaminare a aerului este legat de activitatile desfasurate in spatiul dat. Astfel, un spatiu inchis, fara activitati industriale, prezinta o atmosfera curata. Surse producatoare de particole : - praful depozitat antrenat in suspensie de catre un curent de aer, - aportul de aer fals, din exterior, - sistemele de evacuare, - ambalajele si alte materiale nealimentare, - materiile prime alimentare brute.

E:scannew-16.jpg Tofan 2001
3 Aspecte calitative

Bacteriile si drojdiile sunt cele care predomina in industria alimentara si in special acolo unde umiditatea este ridicata, la fel si mucegaiurile.


4Conceptia aerodinamica a unei sali controlate microbiologic

Spatiile controlate microbiologic (SMC) permit controlarea contaminarii atmosferice iar in functie de specificul lui se pot gasi solutii pentru rezolvarea problemelor de igiena, de cele mai multe ori printr-un compromis tehnico-economic. Sectorizarea spatiilor in functie de nivelul de periculozitate. Unitatile industriale vor fi divizate in zone igienice, corespunzator nivelului de pericol reperat pe o scara de la 0 la 4. Urmarirea centralizata a parametrilor aerodinamici ai unei SCM este usor realizabila prin raportarea lor pe un ecran si realizarea lor in sala, referindu-se la : gradientul de suprapresiune , debitul de aer, clasa de murdarire, continutul in gaze toxice, temperatura si umiditatea aerului.


E:scannew-15.jpg Tofan 2001
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }