QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Cazuri din practica judiciara
Cazuri din practica judiciara


1. La data de 07.01.2010 numitul F.F. s-a intalnit in zona centrala a mun. Ploiesti cu partea vatamata G.A., cu care avusese o relatie de concubinaj.Intrucat partea vatamata avea sa-i inapoieze suma de 20 lei, F.F. a agresat-o fizic lovind-o cu pumnii, i-a rupt geaca si a deposedat-o prin forta de telefonul mobil marca Nokia.

In urma cercetarii locului faptei si conducerii celor doua persoane la sediul politiei, asupra faptuitorului F.F. s-a gasit telefonul mobil apartinind partii vatamate.S-a procedat la intocmirea unei planse fotografice, avand in vedere ca partea vatamata avea semne vizibile in zona fetei datorita agresiunii fizice suferite, iar geaca pe care o purta era rupta.


Autorului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de talharie, a fost retinut pe baza de Ordonanta pentru 24ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

2. In ziua de 11.12.2009 B.P. in timp ce se afla in zona str. Unirii din Ploiesti, a observat o femeie care iesea dintr-o casa de schimb valutar, ducand in mana doua genti. A urmarit-o pana in zona str. Stefan Greceanu, iar in momentul in care aceasta s-a angajat in traversarea strazii i-a smuls cele doua genti. Desi partea vatamata a tinut strans gentile, autorul a reusit sa i le smulga, insa a fost prins in imediata apropiere de catre cetateni, datorita tipetelor victimei.

Cu ocazia cercetarii au fost identificati si audiati martorii oculari, s-a procedat la examinarea celor doua genti furate de autor, stabilindu-se ca acestea contin suma de 2300 lei , actul de identitate al partii vatamate, precum si alte bunuri de uz personal.

Deasemenea s-a constatat ca una din baretele gentii de culoare neagra, confectionata din material tip vinilin este rupta, fiind intocmita plansa fotografica.

Autorului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de talharie, a fost retinut pe baza de Ordonanta pentru 24ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.


3. La data de 10.10.2009 Politia Mun. Ploiesti a fost sesizata prin apel de urgenta 112 cu privire la faptul ca numitul A.G. in timp ce se afla in zona Garii de Nord Ploiesti a fost deposedat prin violenta de telefonul mobil marca Nokia 1112 si de suma de 100 lei.

Cu ocazia cercetarii s-a constatat ca partea vatamata A.G. in timp ce se deplasa pe langa terasamentul caii ferate a fost acostat de I.S. si D.V. care i-au blocat trecerea, I.S. l-a amenintat cu un lant metalic de circa 50 cm lungime si i-a cerut suma de 30 lei, p.v. i-a raspuns ca nu are bani, moment in care D.V. l-a controlat prin buzunare gasindu-i telefonul mobil si suma de 100 lei. In continuare I.S. l-a strans de git cu lantul metalic, moment in care D.V. l-a lovit cu pumnii in zona fetei, rupandu-i ochelarii, care ulterior au fost gasiti la fata locului.Dupa ce au abandonat victima si au aruncat in apropierea acesteia lantul metalic, agresorii s au deplasat pe o strada in zona Oborului Ploiesti unde au fost depistati de catre organele de politie, ca urmare a recunoasterii lor de catre partea vatamata.         

Autorului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de talharie, a fost retinut pe baza de Ordonanta pentru 24ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.


4. La data de 10.03.2009 numitul B.M. efectua serviciul in calitate de taximetrist la firma Index. In timp ce se afla stationat in zona centrala a orasului, a fost solicitat de un tinar sa-l transporte pe str. Cameliei. Ajungand pe str. Zefirului din Ploiesti, tanarul in cauza a scos un cutit cu care l-a amenintat pe taximetrist si i-a luat telefonul mobil marca GSM aflat deasupra volanului. Intr-un moment de neatentie al agresorului, taximetristul a incercat sa-l prinda de mana in care acesta tinea cutitul, insa a executat o manevra necontrolata a volanului si a intrat cu masina intr-un gard, distrugand o parte din acesta si instalatia de gaze a imobilului. Speriat de cele intamplate, agresorul a iesit din masina si a luat-o la fuga, fiind prins in urma cercetarilor efectuate.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }