QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

Unde si oscilatii electromagnetice
1.Curentul alternativ sinusoidal
Utilizarea energiei electrice necesita transportul acesteia de la generator pana la consumatori prin linii electrice. Lungimea liniei este impusa de distanta dintre generator si consumator, iar ridicarea randamentului liniei face necesar transportul energiei electrice sub o intensitate cat mai mica si o tensiune cat mai mare. Daca linia de transport se conecteaza la generator prin intermediul transformatoarelor ridicatoare de tensiune, iar alimentarea consumatorilor se face prin intermediul transformatoarelor coboratoare de tensiune, imbunatatirea randamentului este realizabila. Curentul alternativ prezinta o serie de avantaje, cum ar fi producerea, transportul si alimentarea consumatorilor de mare putere.
Considerand un cadru multiplicator ce se poate roti uniform in jurul axei sale longitudinale, situata perpendicular pe vectorul B al unui camp magnetic uniform, putem defini t.e.m, datorita fenomenului de inductie electromagnetica:


De asemenea, putem obtine expresia valorii instantanee a curentului:

, unde Im este amplitudinea intensitatii curentului indus;


loading...
{ Politica de confidentialitate } Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:

loading...Cauta referat