QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Condominium
Condominium

            Acesta se explica prin exercitarea suveranitatii in mod egal de catre doua sau mai multe state cu respectarea teritoriului si a locuitorilor. S-a argumentat in legatura cu relatia dintre aceste state, identitatea suveranitatii in scopuri teritoriale si natura competentelor implicate. In cazul Noilor Hibrizi, o serie de acorduri anglo-franceze, au stabilit o regiune de influenta cumulata, fiecare putere in parte mentinandu-si suveranitatea asupra populatiei sale si nici una din ele neexercitand o autoritate separata asupra intregului teritoriu. Un protocol a enumerat functiile guvernarii condominiale si a investit pentru rezolvarea problemelor comune, un Inalt Comisar britanic si francez. Aceasta putere a fost delegata comisionarilor rezidenti care vor trata cu populatia lor. Trei sisteme guvernamentale in conformitate cu aceasta au coexistat cu lipsuri legale in ce priveste stapanirea teritoriului si schimburile civile ale populatiei indigene. Procesul acesta a condus la independenta teritoriala reflectata si in statutul unic al condominiului. S-a notat ca obisnuita independenta prevazuta de Lege nu s-ar fi potrivit din moment ce Noii Hibrizi nu erau colonii britanice. Statutul legal al condominiului anglo-francez fusese infiintat printr-un acord international si putea doar sa ia sfarsit in acelasi fel. Natura condominiului a presupus ca doua puteri mari sa actioneze intotdeauna impreuna iar actiunile unilaterale nu erau prevazute in documentele constitutionale de baza. Teritoriul a devenit independent pe 30 iulie 1980 ca statul Vanuatu. Entitatea implicata a depasit limitele tratatului international in ceea ce priveste independenta si s-a infiintat o entitate administrativa distincta fata de guvernarea metropolitana dar operand mai mult ca o forma de agentie comuna cu rangul de putere delegata.

            Curtea Centrala Americana de Justitie in 1917  sustinut ca, condominiul a existat cu respectarea Golfului Fonseca militand pentru dreptul de coproprietate ale celor 3 state de coasta: Nicaragua, El Salvador si Honduras. Problema s-a ridicat in cazul El Salvador Honduras inainte de acord fiind “un sistem structurat pentru exercitarea in comun a suveranitatii de catre puterile guvernamentale asupra teritoriului” fiind normal creat prin acordul intre statele interesate, totusi a putut fi creat ca o consecinta juridica a succesiunii statelor .


loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat