QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Organizarea aparatului de lucru al Guvernului
Organizarea aparatului de lucru al Guvernului

Aparatul de lucru al Guvernului este alcatuit din aparatul de lucru al Primului-ministru, Secretariatul general al Guvernului, departamente si alte asemenea structuri organizatorice cu atributii specifice.

Potrivit art. 21 din Legea nr. 90/2001, aparatul de lucru al Primului-ministru cuprinde:

-  corpul de consilieri ai Primului-ministru;

-  corpul de control al Primului-ministru;

-  aparatul tehnic al corpului de consilieri;

-  cabinetul Primului-ministru;

-  cancelaria Primului-ministru;

-  compartimentul cu probleme speciale;

-  compartimentul documente secrete;

-  compartimentul care asigura protocolul Primului-ministru. Personalul din aparatul de lucru al Primului-ministru nu i se aplica

prevederile Legii nr.  188/1999 privind statutul functionarului public, modificata si republicata in anul 2007. Prin urmare, reglementarea statutului juridic al acestui personal va face obiectul unei legi speciale.

Activitatea corpului de consilieri si a aparatului tehnic al acestuia este coordonata de unul dintre consilieri, desemnat prin decizie a Primului-ministru.

Secretariatul General este condus de secretarul general al Guvernului, care poate avea rang de ministru, ajutat de unul sau mai multi secretari generali adjuncti, care pot avea rang de secretar de stat, numiti prin decizie a Primului-ministru.

Secretariatul General asigura derularea operatiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice si tehnice ale activitatii Guvernului, precum si reprezentarea Guvernului in fata instantelor judecatoresti.

Potrivit art. 33 alin. (3) din Legea nr. 90/2001, Secretariatului General al Guvernului ii pot fi date spre coordonare sau trecute in subordine organe de specialitate ale administratiei publice centrale, cu exceptia ministerelor.

Departamentul este o structura organizatorica fara personalitate juridica si fara unitati in subordine, avand rolul de coordonare si sinteza in domenii de interes general, in conformitate cu atributiile Guvernului. Departamentul este subordonat Primului-ministru si este condus de un demnitar care, in exercitarea atributiilor ce-i revin, emite ordine cu caracter individual.
{ Politica de confidentialitate } Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:Cauta referat