QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Sistem electronic de securitate cfr marfa – depoul fetesti

SISTEM ELECTRONIC DE SECURITATE CFR MARFA – DEPOUL FETESTI


Memoriu tehnic


1. GENERALITATI


1.1. Obiectul proiectului


Sistemele electronice de securitate au un rol important in paza obiectivelor civile si industriale. In cadrul acestor sisteme se disting doua categorii:


Sisteme de securitate pentru semnalarea si impiedicarea efractiei

Sisteme de detectie si semnalizare a efractiei

Sisteme de control acces

Sisteme de supraveghere video

Sisteme de securitate pentru semnalarea si stingerea incendiilor


Prezentul proiect trateaza instalarea si punerea in functiune a sistemelor de alarmare antiefractie si televiziune cu circuit inchis din cadrul amenajarii depoului CFR MARFA - FETESTI:


SISTEM DETECTIE SI AVERTIZARE LA EFRACTIE

SISTEM SUPRAVEGHERE VIDEO


1.2. Baze de proiectare


La baza intocmirii prezentei lucrari au stat:

Releveele situatiei existente

I18/1996 – Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor de telecomunicatii si semnalizare din cladirile civile si de productie

NP-I7/2002 – Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor electrice cu tensiuni pana la 1000 Vc.a. si 1500 Vc.c.

Dispozitia IGP Nr. 370102/15.08.2000

Legea Nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si persoanelor

Norme tehnice privind proiectarea si realizarea sistemelor tehnice de protectie si alarmare impotriva efractiei /2004

H.G. Nr. 1010/2004 pentru aprobarea normelor metodologice si documentele prevazute in Legea Nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.


1.3. Diverse


La elaborarea documentatiei s-au aplicat solutii tehnice moderne si s-au folosit materiale care sa conduca la un cost minim in conditii optime de performanta si fiabilitate.

Proiectul respecta normele si normativele in vigoare si, ca urmare, nu sunt necesare derogari de la organele abilitate. Pe parcursul executiei, executantul este obligat sa faca convocarea celor nominalizati conform formularului, in vederea efectuarii controlului intermediar si de lucrari ce devin ascunse.2. SITUATIA EXISTENTA


Obiectivul se afla la periferia orasului Fetesti pe strada Depoului. Cladirea birourilor administrative , unde se dispun echipamentele de inregistrare video , precum si subsistemul de alarmare anti-efractie este compusa din doua nivele – parter si etajul 1 . Constructia este din caramida cu grosimea peretelui exterior de 40 cm , iar ferestrele si usile sint realizate din geam termopan cu timplarie de aluminiu. Perimetrul este delimitat cu gard , iar paza este asigurata de catre SC SSP GUARD PROTECT srl conform planului de paza.

La elaborarea prezentei documentatii, se considera realizate compartimentarile arhitecturale si celelalte instalatii aferente locatiei ( electrice, termice, ventilatii etc.). Obiectivul nu este prevazut cu casierie sau arhiva precum si alte spatii destinate pastrarii valorilor.3. SITUATIA PROIECTATA


3.1. Sistemul detectie si avertizare la efractie


Sistemul detectie si avertizare la efractie realizeaza o supraveghere si comanda unica asistata de unitatea centrala, precum si alarmarea operativa (acustica, optica si pe linie telefonica) in scopul aplicarii in timp util a planului de paza elaborat de beneficiar conform Legii 333/2003.

Sistemul detectie si avertizare la efractie este realizat cu ajutorul centralei (CE) de tip PC1864, care primeste semnal de la o retea de detectie si comanda reteaua de avertizare. Reteaua de detectie la efractie este realizata cu detectoare de prezenta, contacte magnetice la usile exterioare si microcontacte de sabotaj. Reteaua de avertizare este realizata prin semnalizatoare optice tip flash, semnalizatoare acustice tip sirena externa si tastaturi.

In caz de efractie, alarmarea se realizeaza prin intermediul elementelor de detectie automate sau manuale (detectoare de prezenta) care trimit un semnal la centrala de efractie, care, la randul ei, transmite semnale retelei de avertizare.

Toate echipamentele sint prevazute cu contacte de sabotaj si se vor lega pe o zona dedicata la sistemului de detectie si avertizare la efractie.

Sistemul asigura protectie si semnalizare permanenta la incercarea de sabotaj a echipamentelor si la panica. Pentru recunoasterea alarmelor s-a partitionat sediul astfel:

Partitia 1 – corp secundar parter  

Partitia 2 – Etaj 1

Partitia 3 – corp principal (parter si etaj 1)


Magistralele de date dintre centrala, modulele de extensie, elementele de detectie si tastaturile de operare sunt pozate la o distanta de minim 30 cm de conductoarele electrice de forta conform Normativului I7-20. Magistralele de adrese precum si cutia centralei, sunt conectate la impamantare (GND) prin conductor de garda.

Centrala de detectie si avertizare efractie este amplasata in Camera Birou Salarizare. Tastaturile de control vor fi amplasate in Hol acces parter, precum si in biroul din corpul secundar parter . Tastatura principala, se afla dispusa la parter in corpul principal.

Reteaua de cabluri se realizeaza cu urmatoarele tipuri de cabluri:

De energie tip MYYM, 3x1.5mm2 pentru alimentarea centralei de semnalizare

De alarma tip 8x0.22mm pentru conectarea detectorilor, sirenei si modulului de alarmare ,precum si a tastaturilor

Orice sectionare a cablului este imediat sesizata in panoul central CE si implicit in reteaua de avertizare datorita liniei de sabotaj.

Realizarea retelei este specificata in Jurnalul de cabluri. Montarea echipamentelor si alocarea adreselor este realizata conform cu Tabelul cu repartizarea echipamentelor pe zone de protectie. Traseele de cabluri si amplasarea echipamentelor sunt specificate in plansa aferenta.3.2. Sistem supraveghere video


Sistemul de supraveghere video este destinat supravegherii cailor de acces pietonal si rutier (poarta principala si poarta secundara), a punctului de alimentare cu combustibil lichid, precum si a “parcului rece”, arhivand evenimentele pe hard-disk (este prevazut cu 1 HDD x 320 Gb) pentru o accesare ulterioara. Campurile vizuale captate de camerele din teren sunt gestionate de inregistratorul digital cu 16 canale video, asigurand un complex de imagini.

Sistemul este format din 4 camere color Sony EX-VIEW CCD Day and Night de 420 TVL), 1 camera mobila Speed Dome color Day and Night 480 TVL. Camerele video fixe sunt alimentate la 12 Vcc prin intermediul unor surse de tensiune 13.8 Vcc/3A prevazute cu accumulatori in eventualitate intreruperii alimentarii externe, iar camera Speed Dome din zona “parcului rece” este alimentata din sursa de tensiune continua de 27,6 Vcc/1,5A, prevazuta cu accumulator.

Sistemul este conceput pentru supravegherea cailor de acces principala si secundara cu camere TV color si posibilitatea inregistrarii video cu ajutorul urmatoarelor echipamente:


1 camera color fixa de exterior (dispusa in incinta termostabilizata) pentru supravegherea caii de acces pietonal si rutier principale

1 camera color fixa de exterior (dispusa in incinta termostabilizata) pentru supravegherea caii de acces pietonal si rutier secundare

2 camere color fixe de exterior (dispuse in incinte termostabilizate cu grad de protectie anti-ex) pentru supravegherea punctului de alimentare cu combustibil lichid.

1 camera color mobila de exterior pentru supravegherea “parcului rece”
Informatia video provenita de la camerele din teren este impartita pe unitatea digitala video cu stocare pe suport HDD intern. Toata informatia video este vizualizata in timp real, inregistrarea imaginilor facandu-se la o rata medie de 25 frame/sec/canal video, zoom digital in timp real, cautare dupa: calendar; functie de timp; dupa eveniment, pe suport HDD intern. Inregistrarea poate fi programata in 3 moduri diferite:


NON STOP sau dupa un program orar

Video Motion Detection: detectie miscare: rezolutie sensor 16x16; sensibilitate 10 pasi

Sesizarea schimbarii intensitatii luminii


Perioada de timp in care unitatea digitala incarca la maxim HDD-ul propriu este de aproximativ 30 zile in regim de inregistrare continua, la rata de achizitie medie de 15 fps. Cazul utilizarii functiunii Video Motion Detection prezinta un avantaj din punct de vedere al optimizarii vitezei de umplere a HDD-ului.

Cu ajutorul unitatii se pot face prelucrari diverse asupra informatiilor colectate:

Cautari de secvente;

Prelucrari de imagine;

Verificarea actiunilor de interventie.

Utilizatorul poate arhiva imagini de importanta majora, deja stocate, pe suport CD sau DVD, sistemul fiind prevazut cu un CD/DVD-RW intern.

Sistemul va avea alimentare de rezerva UPS care ii va asigura o autonomie de minim 30 minute in cazul intreruperii alimentarii de la retea.

Sursele de alimentare a camerelor sunt dispuse la fiecare locatie in cabinete melatice cu grad de protectie IP 56 iar UPS-ul, DVR-ul si monitorul sunt amplasate in camera tehnica (sef depou) din cladirea cu birouri.

Camerele se conecteaza la inregistrator prin intermediul unor perechi de videobalun-uri active si cablu UTP CAT 5e.

Reteaua de cabluri este realizata cu urmatoarele cabluri:

De semnal video tip UTP CAT5e

De alimentare tip MYYM, 3x2.5 mm

Traseele de cabluri si amplasarea echipamentelor este prezentata in plansele atasate prezentului proiect.3.3 Alimentarea cu energie electrica


Alimentarea cu energie electrica a sistemelor de securitate din cadrul prezentului proiect se va realiza din circuitele electrice aeriene care asigura si alimentarea sistemului de iluminare.

Utilizarea surselor de alimentare cu baterie incorporata elimina posibilitatea ca sistemul sa ramina fara energie electrica. Se va asigura un circuit de 16A in fiecare locatie pentru sistemele de securitate electronica. Se recomanda ca tabloul electric sa fie asigurat cu cheie si accesul la alimentarea sistemului de securitate sa se efectueze sub controlul formatiei de paza.
SPECIFICATII DE MATERIALE1. Sistemul detectie si avertizare la efractie


Nr. Crt.

Echipament

Cod

Buc.

Producator

Furnizor


Centrala avertizare efractie

PC 1864


DSC

COMANDOR


Modul extensie 8 zone

PC 5108


DSC

COMANDOR


Tastatura

PC 5500


DSC

COMANDOR


Tastatura

PC 5500


DSC

COMANDOR


Detector de prezenta (PIR)

LC 100 PI


DSC

COMANDOR


Suport pentru PIR

LC-MBS


DSC

COMANDOR


Sirena exterior

ECHO-DSC


BENTEL

COMANDOR


Acumulator pt. centrala/module 12V/7Ah

DSC 12V/7A


DSC

COMANDOR


Acumulator pt. sirena exterior 12V/7Ah

DSC 12V/7A


DSC

COMANDOR


Contact magnetic

SM35COMANDOR2. Sistemul supraveghere video


Nr. Crt.

Echipament

Cod

Buc.

Producator

Furnizor


Camere TV color 420TVL, 0.8lux, 12Vcc

SH-315


GANZ

COMANDOR


Camera TV color Speed Dome

MD 300SE


D-MAX

COMANDOR


Controller Speed Dome

MD 270 300


D-MAX

COMANDOR


Obiectiv camera

SAMY2.8-10AIDC


GANZ

COMANDOR


Suport camera TV IP 66EHX6E


GANZ

COMANDOR


Inregistrator video digital cu 16 canale

HV-4116


HYPERVIEW

COMANDOR


Sursa alimentare 13,8 Vcc/3A

BAQ35T24


BENTEL

COMANDOR


Sursa alimentare speed dome

UPSCOMANDOR


Sursa UPS

APC 1000VA


APC

COMANDOR


Acumulator 12V/7A

DSC 12V/7A


DSC

COMANDOR


Monitor 21”

CM-21DXA


TVS

COMANDOR


Video balun active

TTP111VT/R2


D-MAX

COMANDORTabelul cu repartizarea echipamentelor pe zone de protectie


1. Sistem detectie si avertizare la efractie


Part.

Zona

Denumire zona

Element detectie

Tip element

Tip zonaPIR Sef depozit

PIR

Detector miscare

InstantPIR Contabil sef

PIR

Detector miscare

InstantPIR Financiar contabilitate

PIR

Detector miscare

InstantPIR Birou aprovizionare

PIR

Detector miscare

InstantCE birou aprovizionare

CE

Contact magnetic

InstantPIR birou

PIR

Detector miscare

Cu intirziereCE birou

CE

Contact magnetic

Cu intirzierePIR Magazie

PIR

Detector miscare

InstantCE magazie

CE

Contact magnetic

InstantPIR Personal

PIR

Detector miscare

InstantPIR Personal

PIR

Detector miscare

InstantPIR Sindicat

PIR

Detector miscare

InstantPIR Sindicat

PIR

Detector miscare

InstantPIR Plan

PIR

Detector miscare

InstantPIR Salarizare

PIR

Detector miscare

InstantPIR Norme combustibil

PIR

Detector miscare

InstantPIR Calculator

PIR

Detector miscare

InstantPIR hol parter

PIR

Detector miscare

Cu intirziereCE hol parter

CE

Contact magnetic

Cu intirzierePIR hol etaj

PIR

Detector miscare

Cu intirziereTamper

Switch

Microcontact

24 ore


2. Sistem supraveghere video


Nr. Crt.Denumire zona

Element detectie

Tip element


Poarta principala

SH-315

Camera video fixa de exterior


Poarta secundara

SH-315

Camera video fixa de exterior


Punct alimentare CL stanga

SH-315

Camera video fixa anti-ex de exterior


Punct alimentare CL dreapta

SH-315

Camera video fixa anti-ex de exterior


“Parc rece”

MD 300SE

Camera video Speed Dome


Camera tehnica (birou norme combustibil)

DVR

HV-4116

Monitor

21” Color On Screen Display, 2 ch

UPS

APC 1000VA

CALCULUL ENERGETIC AL SISTEMULUI


1. Sistemul detectie si avertizare la efractie


Nr. crt.

Tipul de echipament

Tensiune alimentare

Consum / buc.

(mA)

Cant.

Consumul total

(mA)

Baza

Rez.

Veghe

Alarma

Veghe

Alarma


Centrala de efractie

220Vca

12VccTastatura

12Vcc

12VccModul de extensie de 8 zone

220Vca

12VccDetector de prezenta

12Vcc

12VccSirena exterioara

12Vcc

12Vcc


TOTAL
Capacitatea acumulatoarelor necesara pentru a alimenta independent sistemul timp de 24h cand sistemul se afla in stand-by este de:


0,713A x 24h = 11,12 Ah


Capacitatea acumulatoarelor necesara pentru a alimenta independent sistemul timp de 0.5h cand sistemul se afla in alarma este de:


1,523 A x 0.5h = 0,61 Ah


Total capacitate necesara acumulatoare = 11.73 Ah

Acumulatorii de 12V din subsistemul antiefractie, au capacitati de 7 Ah – 2 buc. (in centrala, si in sirena exterioara) astfel incat capacitatea totala este de 2 x 7 Ah= 14 Ah si deci este mai mare decat capacitatea necesara.


3. Sistemul de supraveghere video


Nr. crt.

Tipul de echipament

Tensiune alimentare

Consum / buc.

(mA)

Cant.

Consumul total

(mA)

Baza

Rez.

Veghe

Veghe


Camera TV color fixa

220Vca

12Vcc

Camera TV color Speed Dome

220Vca

12Vcc

Carcasa termostatata

220Vac


Carcasa anti-exInregistrator video digital

220Vca

220Vca

Controler Speed Dome

220Vca

220Vca
TOTALSursele individuale de tensiune 12 Vc.c. acopera consumul maxim de 260 mA pentru alimentarea camerelor.

Consumul total este astfel, de aproximativ 4580 mA.

JURNAL DE CABLURI


1. Sistem detectie si avertizare la efractie


Nr. Crt.

Cod cablu

De la

Pana la

Tip cablu / sectiune

8x0.22 mm2

MYYM 3x1.5 mm2


CE01

PC1864

PIR9
CE01

PC1864

PIR10CE01

PC1864

PIR11

CE01

PC1864

PIR12CE07

PC1864

PIR4+CMPIR5+CMCE10

PC1864

PIR6+CMPIR7+CMCE11

PC1864

PIR8
CE12

PC1864

PIR16
CE03

PC1864

PIR13
CE04

PC1864

PIR14
CE05

PC1864

PIR15
CE14

PC1864

PIR1+PIR2+PIR3
CE13

PC1864

PC155RKZ -1+CM
CE09

PC1864

PC155RKZ -2
CE06

PC1864

PC5500
CE02

PC1864

ECHO-DSC
CE15

PC1864

Retea electrica
2. Sistem supraveghere video


Nr. Crt.

Cod cablu

De la

Pana la

Tip cablu / sectiune

UTP

MYYM 3x1.5 mm2


TV.1

DVR

CAM 1
TV.2

DVR

CAM 2
TV.3

DVR

CAM 3 SI CAM 4
TV.4

DVR

CAM 5
CE.01

RETEA ELECTRICA

SURSA ALIMENTARE 1
CE.02

RETEA ELECTRICA

SURSA ALIMENTARE 2
CE.03

RETEA ELECTRICA

SURSA ALIMENTARE 3
CE.04

RETEA ELECTRICA

SURSA ALIMENTARE 4
CE.05

SURSA ALIMENTARE 1

CAM 1
CE.06

SURSA ALIMENTARE 2

CAM 2
CE.07

SURSA ALIMENTARE 3

CAM 3 SI CAM 4
CE.08

SURSA ALIMENTARE 4

CAM 5
CE.09

RETEA ELECTRICA

UPS (DVR)
CE.10

CONTROLLER

SPEED DOME

ASIGURAREA GARANTIEI / SERVICE-ULUIGarantia echipamentului este conform contractului si decurge din momentul semnarii procesului verbal de punere in functiune semnat de beneficiar si de S.C. JUNIOR GROUP SRL. In aceasta perioada S.C. JUNIOR GROUP srl asigura gratuit repararea sau inlocuirea oricarui subansamblu care se defecteaza ca urmare a unor vicii ascunse de fabricatie sau de proiectare.

Gratuitatea nu se va aplica in cazul in care defectiunea provine ca urmare a nerespectarii instructiunilor de exploatare.

S.C. JUNIOR GROUP srl asigura intretinerea instalatiilor realizate si in perioada de post-garantie, pe baza de contract de service post-garantie.

In orice situatie echipa de service intervine si remediaza defectiunile in maxim 12 ore in localitate, respectiv 24 ore in alte localitati, de la sesizarea defectiunii.

In cazul unor defectiuni minore, acestea vor fi remediate pe loc, in celelalte cazuri subansamblul defect va fi inlocuit si adus la sediul societatii pentru depanare, cu conditia de a se asigura functionarea sistemelor pe perioada depanarii subansamblului defect.

Fiecare interventie va fi consemnata in jurnalul de evenimente al sistemului.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }