QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate romana

Mihai Eminescu - biografie


1867 - intra in componenta trupei lui Iorgu Caragiale,unde are ro- lul de sufleur si copist. - apar poeziile:,,Ce-ti doresc eu tie,dulce Romanie " si ,,La ,,La Heliade ".

1868 - este angajat ca sufleur si copist la trupa lui Mihail Pascaly. publica in ,,Familia "poeziile ,,La o artista " si ,,Amorul unei marmure ".

1869 - se inscrie la Facultatea de filozofie ca student extraordinar, lipsindu-i bacaloreatul.1870 -publica in,,Convorbiri literare "poeziile,,Venere si madona " si ,,Epigonii ".
Tot in acest an publica renumitul basm ,,Fat- Frumos din lacrima "in aceeasi revista.1872 - anul probabil al intalnirii cu Veronica Micle,la Viena,unde era plecat pentru studii. - intors in tara citeste in cadrul unei sedinte ale ,,Junimii " citeva poezii scrise in timpul studiilor in strainatate,printre care si ,,Lacul ".

- se inscrie la Universitatea din Berlin,fiind inmatriculat ca student ordinar.1874 - este numit directorul Bibliotecii din Iasi.1875 - devine revizor scolar1876 - ramane fara slujba,primeste postul de corector si redactor al partii neoficiale a unui ziar din oras. -,,Convorbiri literare "ii publica cateva poezii printre care si ,,Lacul ", ,,Melancolie " si ,,Dorinta ".

1879 - este anul in care sunt publicate primele patru scrisori - anul in care Veronica Micle ramane vaduva.1882 - citeste ,,Luceafarul " de mai multe ori in cadrul sedintelor ,,Junimii " -relatiile cu Veronica Micle se strica

1883 - este internat pentru o vreme in spital.Aceasta perioada este foarte productiva pentru Eminescu,fiindu-I publicate o multime de poezii.1884 - moare tatal sau1885 - isi continua slujba la biblioteca.1887 - pleaca la sora sa Henrieta,la Botosani,unde este internat - este trimis la Viena de junimisti,in speranta de a se insanatosi1888 - ultimile poezii tiparite cand Eminescu era in viata au fost ,,La steaua ", ,,De ce nu-mi vii " si ,,Kamadeva ".

1889 - 3 februarie Eminescu este internat in spitalul ,,Marasesti " din Bucuresti si apoi este transportat in sanatoriul ,,Caritas ".
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }