QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate romana

MONASTIREA ARGESULUI

Legendarul Negru Voda insotit de 10 mesteri zidari cauta un loc anume unde sa ridice ”o manastirenalta
cum n-a maifost alta “. Odata gasit locul munca mesterilor, desi este nemaipomenita, este nefolositoare, zidurile ridicate ziua surpandu-se noaptea.
Mesterul Manole, chinuit de nereusita sa are un vis in care este sfatuit de o voce necunoscuta sa zideasca o sora sau pe sotia unuia dintr cei zece mesteri pentru a reusi.
Cu toate ca toti depun juramant de tacere, Manole este singurul care il respecta, sotia sa Ana fiind singura care soseste cu mancare si vin a doua zi.
Din acest moment sufletul mesterului este sfasiat intre datorie si iubir, intre juramant si puritate. Hotarat sa respecte promisiunea facuta lui voda Manole incepe sa-si zideasca sotia.
Spunandu-I ca de fapt glumeste Manole isi convinge sotia sa se urce pe schele sa sa stea pe zid dar numai dupa ce incearca sa ii aduca o alinare cat de mica sufletului sau dandu-I un sarut de adio : “mandra-si saruta”.


loading...


Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }