QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate romana

D-l Goe

Mijloacele de caracterizare ale acestiu personaj sunt directe, ce se desprind din spusele naratorului sau ale altor personaje, si indirecte, ce reies din comportamenul, faptele,gandurile si vorbele baiatului.
Atitudinea dominanta din comportarea lui Goe este pretentia de a i se indeplini totul si imediat. Chiar si trenul trebuie sa vina cand vrea el: ,,cu un ton de comanda, zice incruntat :Mam’mare, de ce nu mai vine”
Graba cu care il linisteste mam-mare, diminutivul cu care i se adreseaza ,,puisorul”, gesturile pe care le face, acelea de a-l saruta mereu sau de a-I aranja palaria, toate dovedesc ca Goe este un rasfatat. I se acorda o importanata exagerata si nemeriata.Pentru prezentarea portretului fizic, autorul nu da amanute referitoare la infatisarea baiatului. Stim ca era de varsta uniu elev, si printr-o sumara descriere se opreste la aspectul vestimentar, care sugeraza starea materiala buna a familiei: ,,Un frumos costum de marinar, palarie de paie, cu insccriptia pe pamblica Le foridable ‘’
Discutie filologica asupra cuvantului marinar reflecta incultura doamnelor, cat si a lui Goe, precum si lipsa de respect a acestuia :
Lipsa de educatie a lui Goe este tradata atat de comportament cat si de limbaj : este agitat pana la venirea trenului, se stramba la tanarul care-i da un sfat bun, scoate capulpe fereastara pierzandu-si astfel palaria si biletul.


Acestor greseli necorectate ale lui Goe li se adauga si altele din partea doamnelor. Ele, insele needucate nu au capacitatea de a-i educa si pe altii.
Astfel, desi este in situatie de repetentie, baiatul este rasplatit cu o distractie la Bucuresti. Daca face o nazdravenie nu este certat, ci admirat, imbratisat si admirat : < e lucru mare cat e de destept>. , , , sunt trasaturi ce contureaza un fals portret a lui Goe facut de cele trei doamne.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }