QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente psihologie

Procese psihice insusirile psihiceUnele INSUSIRI PSIHICE sunt inascute (temperamentul)altele se dobindesc in cursul vietii(caracterul) iar abtitudinile se modeleaza in activitate pornind de la premise ereditare.

Activitatea psihica- modalitate specific umana de adaptare la mediul natural si social si de transformare a acestuia.Activitatea se desfasoara in plan extern(gesturile,mimica,mersul,vorbirea) si in plan intern(gindurile,sentimentele,emotiile si amintirile.

PSIHOLOGIA - este stiinta care studiaza activitatea interna si externa a subiectului desfasurata in scopul adaptarii la mediu.

Senzatiile
Obiectele si fenomenele care provoaca senzatii se numesc stimuli sau excitanti.Imaginea simpla produsul senzatiei,semnalizeaza o singura insusire (ascutit,tare,moale). SHAPE * MERGEFORMAT 
1.Receptorul (org.de simt) -este reprezentata de fibrele nervoase si care transforma insusirile excitantilor in biocurent electric numit impuls sau influx nervos.
2.Calea aferenta - este veriga de conducere care transporta influxul nervos de la receptor la creer
3. Zona de proiectie corticala - veriga centrala este zona de pe creer care transforma influxul nervos imaginea a insusirii senzatiilor
4.Calea aferenta - este reprezentata de fibrele nervoase care realizeaza legatura inversa intre veriga centrala si receptor.

Clasificarea senzatiilor
1)Senzatii exteroceptive care semnalizeaza insisiri ale obiectelor si fenomenelor din lumea externa vizuale,auditive,cutanante,olfactive
2)Senzatiile prprioceptive ele informeaza asupra pozitiei si miscarii corpului:chinestezice si de echilibru
3) Senzatiile interoceptive semnalizeaza insusiri ale fenomenelor ce se desfasoara in interiorul organismului:foame ,sete.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }