QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Evaluarea randamentului scolarAceste functii privesc sarcinile, obiectivele, rolul si destinatia evaluarii.
Functia de constatare stabileste daca o activitate instructiva s-a derulat in conditii optime, o cunostinta a fost asimilata, o deprindere a fost achizitionata.
Functia de informare este instiintata societatea prin diferite mijloace cu privire la stadiul pregatirii populatiei scolare.
Functia diagnostica vizeaza depistarea lagunelor si greselilor elevilor si inlaturarea acestora; arata valoarea, nivelul si performantele elevilor la un moment dat.
Functia prognostica evidentiaza performantele viitoare ale elevilor si sprijina decizia de orientare profesionala; prevede, probabilistic, valoarea, nivelul si performantele ce ar putea fi obtinute in etapa viitoare de pregatire a elevului.Functia de selectie permite clasificarea si/sau ierarhizarea elevilor; este functia de comparatie in raport cu care se asigura ierarhizarea elevilor dupa valoarea si performantele obtinute.
Functia de certificare releva competentele si cunostintele elevilor la finele unui ciclu/forme de scolarizare.
Functia motivationala stimuleaza activitatea de invatare a elevilor si se manifesta prin valorificarea pozitiva a feed-back-ului oferit de evaluare, in sensul aprecierii propriei activitati.
Functia pedagogica pentru elev are caracter stimulativ, de intarire a rezultatelor, de formare a unor abilitati, de orientare scolara si profesionala, iar pentru professor evidentiaza ceea ce a realizat si ce are de realizat pe viitor.
Exista mai multe strategii de evaluare si notare a rezultatelor elevilor.


Metodele si tehnicile folosite se clasifica dupa mai multe criterii, si anume:
I. Dupa cantitatea de informatii incorporabile de catre elevi se intalnesc:
evaluarea partiala cand se verifica elementele cognitive sau comportamente secventiale (se foloseste ascultarea curenta, extemporale, probe practice).
evaluarea globala atunci cand cantitatea de cunostinte este mare, datorita acumularii acestora ( sunt folosite pentru evaluare examenele si concursurile).
II. Dupa perspectiva temporala sunt intalnite:
evaluarea initiala se face la inceputul unei etape de instruire si stabileste nivelul de pregatire anterior al elevilor.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }