QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

AGRESIVITATEA - Comportamentul agresiv







Comportamentul agresiv a fost studiat indelung de multe persoane, care au incercat sa gaseasca cauzele si chiar sa previna diferitele stari care cauzeaza aceste stari de agresivitate.
In urmatoarele randuri eu imi voi exprima opinia si experintele mele legate de comportamentul agresiv si de cei care adopta acest mod de comportare sociala.
Conform definitiei din dictionar, agresivitatea este un comportament destructivsi violent orientat spre persoane, obicte sau spre sine. Exista si o agresivitate calma, nonviolenta dar intotdeauna agresivitatea semnifica atac, ofensiva, ostilitate, punere in primejdie sau chiar distrugere a obiectului ei. Agresivitatea se gaseste si la animale dar acestea o fac sub imperiul nevoii de hrana, nu ca omul care o face din tendinta competitiva.



Agresivitatii i-a fost acordata o origine ereditara sau instinctiva, dar aceasta teza a fost contrazisa, observandu-se atat la animale cat si la om ca agresivitatea este un rezultat al invatarii, al modelarii comportamentului in functie de mediul de dezvoltare. Dar, unii cercetatori au descoperit o asa zisa gena a agresivitatii, care se transmite de la tata. Sa fie oare acesta motivul pentru care suntem agresivi, dar acele persoane care sunt pasnice, nu au aceasta gena a agresivitatii? Mediul de dezvoltare isi pune si acesta o amprenta serioasa asupra comporatmentului, de exemplu un copil creste intr-o familie in care mama si tatal sunt ambii alcoolici, se cearta si se bat. Probabilitatea ca acest copil sa aiba acelasi comportament cand va deveni adult este foarte mare. Acesta va avea un comportament agresiv fata de lumea ce-l inconjoara fiindca a fii violent si destructiv fata da el si fata de ceilalti este modul lui de a-si exprima frustarea ce a acumulat-o pe parcursul vietii.

Oamenii pot fii agresivi din mai multe motive:
● dorinta de a fi cel mai „tare”, de exmplu cunosc pe cineva care daca nu se da el mare si nu se simte superior fata de persoana de langa el, acesta devine agresiv.
● agresivitatea fata de lucrurile care nu le sunt pe plac si agresivitatea colectiva , pentru aceste doua agresivitati cititi exemplul urmator: bataile de pe stadioane, care sunt intre tabere diferite, fiind indreptate asupra lucrurilor care nu le sunt pe plac, echipa adversa; in aceste batai sunt implicati mai toti suporterii, acestia impartasind agresivitatea si dorinta de a sarii la bataie a intregii multimi


● agresivitatea datorata frustarilor sexuale sau de alta natura
● agresivitatea legata de bautura sau consum de droguri
Aceasta agresivitate poate duce la batai, vatamari corporale foarte grave si chiar pana la crime.
Toata lumea este agresiva dar nu asa tot timpul, ci atunci cand suntem suparati, frustarti, sau atunci cand cineva ne ameninta propietatea, agresivitatea prinde proportii, si de aceea in cazurile grave ar trebuii apelat la un ajutor profesionist, la psihoterapie.
Pe aceasta tema ar fi mult de discutat dar timpul nu-mi permite asa ca trebuie sa pun capat ideiilor si sa inchei acest eseu care cu o mare probabilitate imi va aduce o nota buna.





Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }