QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Aspecte ale evolutiei handbalului modern

ASPECTE ALE EVOLUTIEI HANDBALULUI MODERN


Jocul de handbal se afla intr-o continua schimbare si evolutie. in toate domeniile si aspectele jocului, cat si in desfasurarea antrenamentului, apar multe elemente de progres, de perfectionare, unele fiind noutati iar altele reactualizari si adaptari la parametrii superiori. Datorita competitiei acerbe, se cauta mereu si se cerceteaza metode si mijloace de perfectionare a jocului si a procesului de antrenament.
Pornind de la analiza jocului echipelor participante la cele mai mari competitii europene si mondiale, se pot sintetiza principalele aspecte ale handbalului modern.

ASPECTE POZITIVE

Viteza, din ce in ce mai mare de deplasare si exprimare tchnico-tactica este deja o tendinta dominanta in toate actiunile individuale ale jucatorilor, ceea ce determina o crestere vizibila a ritmului de joc.

Contraatacul si faza a Ii-a sunt pentru toate echipele valoroase o preocupare constanta, o arma rapida si eficienta de finalizare, ineercandu-se permanent si insistent surprinderea apararii neorganizate si vulnerabila.

Cresterea maiestriei tehnico-tactice a jucatorilor este evidenta si in deplina concordanta cu viteza crescuta a jocului. Au aparut o serie de procedee noi, unele readaptate jocului in viteza, eficacitatea executiei avind o pondere din ce in ce mai mare, nu insa in detrimentul jocului.

Pentru fiecare post din echipa s-a dezvoltat si perfectionat un bagaj tehnico-tactic considerabil, conturandu-se un model al jucatorului pe post. in acelasi timp jucatorul trebuie sa actioneze eficient si pe alte doua-trei posturi, fara a diminua cu ceva specializarea pe un anumit post.

Stapanirea perfecta a mecanismelor de asezare in teren si de actionare a jucatorilor, o adaptabilitate la conditiile concrete de joc,se materializeaza printr-o mare varietate a folosirii sistemelor de joc in aparare si atac.Antrenamentele sau unele parti ale acestora cu accent pe pregatirea fizica, se utilizeaza astazi frecvent la majoritatea echipelor de elita, indiferent de metoda de pregatire. O excelenta conditie fizica, conditionata de o motricitate deosebita prelucrata la cote maxime este astazi o conditie absoluta si indispensabila in practica. in procesul de pregatire se pune accent acum pe rezistenta in regim de actionare de viteza si forta.

ASPECTE NEGATIVE

Sunt si unele elemente (cei drept mai putine la numar) care trebuie cunoscute si analizate, care franeaza dezvoltarea jocului de handbal si diminueaza din spectaculozitatea lui.

Dintre acestea cele mai numeroase sunt cele care apartin jocului aparatorului, si anume: faulturile intentionate, blocarea neregulamentara a adversarului, imbratisarile, impingerile, tinerile, imbrancirile, jocul brutal prin care se urmareste periclitarea integritatii corporale a adversarului prin lovire, ranire sau intimidare.

Sunt si unele elemente ce tin de jocul in atac cum ar fi: tinerea aparatorului la semicerc de catre pivotul echipei in atac, impingerea sau imbrancirea aparatorului in semicerc, blocarea neregulamentara a aparatorului, intrarea fortata in ,sau printre aparatori, lovirea aparatorului dupa aruncare, jocul pasiv si intarzierea reluarii jocului.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }