QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente mecanica

Elemente solicitate la incovoiere pura - definitie; exempleELEMENTE SOLICITATE LA INCOVOIERE PURA - DEFINITIE; EXEMPLE


Incovoierea pura este solicitarea simpla in prezenta careia, in sectiunea transversala interactiunea este exprimata printr-o pereche de momente incovoietoare (vectori cuplu cuprinsi in planul sectiunii).

Sub forma pura, incovoierea apare iar. Doua cazuri sunt furnizate la situatiile particulare de incarcare din fig.3.27; tronsoanele 1 - 2 ale celor doua grinzi (unde T=0) sunt solicitate la incovoiere pura.

Fig.3.27


De obicei, incovoierea apare insotita de forfecare; sub aceasta forma, tipica grinzilor va fi tratata in subcapitolul 4.

In functie de directia vectorului moment incovoietor fata de axele principale de inertie ale sectiunii transversale, se deosebesc urmatoarele doua cazuri:

- incovoiere pe doua directii sau incovoiere oblica (cazul general), cand directia vectorului cuplu este oarecare fata de directia axelor;

- incovoiere pe o directie sau incovoiere simpla (cazul particular), cand directia vectorului cuplu coincide cu directia uneia din axe.


Grinzile cu sectiuni simetrice (in raport cu cel putin o axa), incarcate cu forte in planul de simetrie longitudinal, sunt solicitate la incovoiere pe o singura directie (fig.3.28). Este cazul cel mai des intalnit in practica si el va fi studiat in continuare.

O pava de acoperis (fig.3.29) este solicitata la incovoiere oblica (pe doua directii) ; dar fiecare din cele doua componente Mx si My (pe directiile principale de

fig.3.28inertie) este masura unei solicitari de incovoiere simpla.
fig.3.29


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }