QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate matematica

Grigore C. Moisil

Aceasta l-a condus la Teoria algebrica a mecanismelor automate in care a creat o puternica scoala romaneasca de cercetatori care au adus contributii foarte valoroase in domeniul informaticii incepand din 1953.
In acest domeniu academicianul Grigore C. Moisil a folosit intr-o larga masura lucrarile sale din domeniile logici matematice si algebrei moderne.
Ca deschizator de drumuri s-a afirmat de asemenea si in lingvistica matematica , unde s-a ocupat de traducere automata prin calculator ,de modele logice ale limbii ,de indecsarea si rezumarea lucrarilor publicate. Scoala romaneasca de lingvistica matematica recunoscuta ca si cea de teoria algebrica a mecanismelor automate pe plan intrnational ,este opera sa.Grigore C. Moisil incepe batalia pentru infiintarea Centrului de Calcul al Universitatii din Bucuresti ,pe care o castiga in 1962 la o epoca de avant eroic al stiintei calculului si calculatoarelor pe plan mondial. Acest Centu a pregatit un efectiv puternic de cercetatori in care intrau matematicieni ,ingineri ,fizicieni ,lingvisti ,logicieni.
Acest efectiv a reusit ca in cateva saptamani sa stapaneasca tehnica de calcul a primului calculator polonez ODRA ,adus in expozitie la Centrul de calcul ,iar in 1966 sa devina in cateva luni specialisti in programarea calculatorului IBM 360/30 care era atunci o noutate din generatia III ,adus de asemenea in expozitie la Centrul de Calcul unde de altfel a ramas pana astazi .
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }