QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Situatia internationala








Razboiul insa fusese un teribil flagel pentru masele populare. Datorita experientei capatate in urma suferintelor razboiului, aceste mase au impus guvernelor lor inscrierea in tratate de pace a unor principii care sa asigure impiedicarea unor viitoare agresiuni.
Ca rezultat, pe de o parte, al contrazicerilor intre diferitele tari invingatoare si pe de alta, al contrazicerilor intre paturile dominante si masele populare, tratatele de pace au cuprins de la inceput o seama de contradictii, care pana la urma au facut ca tratatul sa nu fie aplicat.
Tratatul cu Germania s-a incheiat la Versailles la 28 iunie 1919. El prevedea ca malul stang al Rinului va fi ocupat de trupele interaliate timp de 15 ani.


Armata germana a fost redusa la 100 000 de oameni, angajati voluntar pe timp nelimitat. Serviciul militar obligator e desfiintat, materialul de razboi distrus, Germania ne mai avand drept sa se inarmeze.
Germania restituie Frantei, Alsacia si Lorena; Poloniei Posnania si o parte din Prusia Occidentala, Belgiei Eupen si Malmedy.
Danzigul a fost internationalizat, pentru ca Polonia sa aiba iesire la mare.
Teritoriul Sarre trece sub administratia Societatii Natiunilor pe timp de 15 ani dupa care un plebicist urmeaza sa hotarasca soarta acestui tinut.
Germania pierde toate coloniile in favoarea Frantei, Angliei, Belgiei si Japoniei.
In privinta reparatiilor, Germania este obligata sa plateasca daune populatiei civile si pensii invalizilor, orfanilor si vaduvelor.


Prin tratatul de la Versailles, Germania se obliga sa predea toti vinovatii de razboi in frunte cu Wilhelm al II-a (care se refugiase in Olanda), maresalul Hindenburg si altii.
Tratatul cu Austria a fost incheiat la 10 septembrie 1919 la Saint-Germain.
Austria ramane cu provinciile Stiria, Carintia si Carniolia.
Italia capata Trentinul, Istria si Triestul.
Provincia Bosnia revine Iugoslaviei; Boemia si Moravia, la care se adauga Slovacia luata de la unguri, formeaza statul independent cehoslovac; Galitia revine Poloniei iar Romania capata Bucovina.
Armata austriaca e redusa la 30 000 de oameni si flota de razboi confiscata.





Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }