QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Simon Bolivar
Defoe si Vietile paralele ale lui Plutarh.
Dupa moartea mamei , se termina copilaria printului creol : surorile lui Juana si maria Antonia se casatorisera cu un an inainte bunicul Feliciano Palacios ,murise tot atunci , iar el si fratele sau mai mare raman in grija matusei Josefa si a unchiului Pedro Palacios. Socat de disparitia iubitei mame, copilul cade in tristete si slabeste ;pentru a micsora socul pierderii, tutorii il trimit cu profesorul sau la tara , la mosia San Mateo in valea Araqua. Va ramane aici pana la 15 ani ; copilul rasfatat devine un tanar barbat cu inteligenta ascutita , fire buna , sensibil si cu simtul dreptatii , modest , simplu , intuitiv si meditativ .Se pare ca tocmai acesti ani petrecuti in natura au impiedicat bacilul T.B.C. sa-l ucida inainte de a ajunge la pubertate.

Tanarul Simon Bolivar

Constienti ca in ciuda averii sale , Simon nu era decat un salbatic , necunoscator al ortografiei , preceptelor filozofice ale lumii de rangul sau si bunelor maniere , era un Bolivar , unchii sai Esteban si Pedro Palacios il cheama la ei in Madrid. Pleaca spre tarziu si locuieste in casa unchilor sai care-l introduc in cercul aristrocratilor creoli. In contact cu viata de Curte , printul creol inrelege carentele sale educative si cere ajutorul marchizului de Ustariz , om cult originar din Caracas , care-i dezvaluie operele lui Homer , Vergiliu , Horatiu , Dante , Cervantes .


Simon Bolivar devine un autodidact ce studiaza gramatica , filosofia , citeste poezie si invata sa respecte convenientele socilae si sa scrie fara greseli de ortografie .
In trepidantul ritm al vietii madrilene , la 17 ani , se indragosteste de Maria Teresa Josefa Antonia Jaquina Rodriguez de Toro , fata unui bogat venezuelean . Timp de 20 luni idila lor romantica devine serioasa si pe 30 noiembrie 1800 , Simon Bolivar cere consimtamantul si autorizatia pentru a se casatori .
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }