QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Razboiul din Irak

Unul dintre evenimentele cele mai mediatizate pe plan mondial, il reprezinta iminenta izbucnire a unui razboi impriva Irakului de catre fortele militare ale tarilor membre N.A.T.O.
Motivul care determina aceasta actiune este refuzul Irakului de a se incadra in rezolutia O.N.U. cu privire la detinerea si folosirea armelor chimice si biologice de distrugere in masa.
Expertii O.N.U. insarcinati cu inspectarea arsenalului de arme, detinut de Irak au tras concluzia ca aceste arme au o raza mai mare de actiune decat cea admisa pe plan mondial. Ideea unui eventual razboi s-a ivit dupa ce Sadam Hussein a refuzat propunerea O.N.U. de distrugere a acestor rachete, situatie in care presedintele Statelor Unite ,Geoge Bush, a chemat tarile membre N.A.T.O. de a participa cu efective militare la actiunea de dezarmare a Irakului prin forta .Actiunea a fost respinsa de unele state membre precum Franta, Germania ,Belgia care propun rezolvarea conflictului pe cale diplomatica.Romania care a fost invitata sa adere la N. A.T.O. in anul 2004,in sedinta parlamentului din data de 13.02.2003 a fost de acord cu participarea sa , punand la dispozitie trupe combatante si necombatante in zona de conflict, precum si spatiul aerian al tarii noastre pentru utilizarea lui de catre avioanele de lupta ale aliatilor.
Inca de la inceputul acestor neintelegeri toate mijloacele de informare mass-media au tratat cu interes acest subiect. Toate canalele de televiziune si radio prin intermediul unor analisti politici , ne-au informat amanuntit cu privire la acest eveniment.
In data de 14.02.2003 Consiliul de Securitate O.N.U. va adopta rezolutia cu privire la inceperea sau neinceperea razboiului.


Eu cred in cazul in care acest razboi va incepe Irakul va pierde ,la fel ca in anul 1993 cand presedintele Bill Clinton a luat decizia de a bombarda Irakul, pe acelasi motiv .Inceperea razboiul va duce in acelasi timp la o criza economica mondiala si se vor pierde multe vieti omenesti mai ales din randul populatiei civile.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }