QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Civilizatia greacaCivilizatia greaca a fost creata de un mic numar de state nemultumite , printre care Atena si Sparta . Faptele lor eroice , experientele politice cat si realizarile cuturale au asezat temelia traditiei occidentale.
Grecia a iesit din lunga perioada a Anilor Intunecati ca un teritoriu mic , in special format din comunitati de gospodari in stare sa-si asigure existenta . Aceste comunitati au fost capabile sa sustina un oras care servea ca centru civic , spatiu de intrunire si refugiu pentru vremuri grele . Orase ca Atena , Sparta , Corint si Teba au fost numele in jurul carora s-au format si micile orase state ale lumii grecesti. In ciuda faptului ca erau orase mici , orasele state grecesti au fost intotdeauna admirate ca un loc in care multitudinea ideilor politice au fost incercate si testate de la inceput. In timpul anilor intunecati , asezarile turcesti s-au extins in dreptul Marii Egee si de-a lungul coastei Asiei Mici . Prin secolul al 18-lea inainte de Hristos , grecii au inceput sa-si reorganizeze legaturile comerciale cu alte popoare , exportand produse asemanatoare cu uleiul de masline , vin , ceramica si lucrari din metal . Arta scrisului , pierduta in timpul Anilor Intunecati , a fost redescoperita cu ajutorul unei recente inovatii feniciene aceasta fiind alfabetul.


Pacea si prosperitatea au pricinuit cresterea rapida a populatiei . Hranirea populatiei a devenit astfel o problema , data fiind slaba dezvoltare a agriculturii .
Reactia grecilor a fost de a trimite o parte a populatiei pentru a intemeia noi orase sau colonii care ar fi putut ajuta . Ca urmare multe colonii au fost intemeiate in sudul Italiei si in Sicilia iar zona a devenit cunoscuta ca Grecia Mare.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }