QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

CeausescuPolitica de distantare fata de Uniunea Sovietica si promovarea unei linii proprii in politica interna si externa - stabilirea de relatii diplomatice cu Germania Federala, mentinerea legaturilor cu Israelul si dupa razboiul arabo - israelian din 1967, in particular, condamnarea invaziei Cehoslovaciei din 1968 de catre tarile Tratatului de la Varsovia - nu a afectat structurile specifice ale societatii comuniste, care erau folosite pentru consolidarea gradata a puterii atotputernice proprii in cadrul partidului si statului.
S-a stabilit ca "in Republica Socialista Romania forta politica conducatoare a intregii societati este Partidul Comunist Roman".In 1967, Nicolae Ceausescu a fost ales in functia de presedinte al Consiliului de Stat. Prin reforma administrativa din februarie 1968 s-a revenit la organizarea traditionala pe judete si la denumirea de consilii pentru organele de conducere. La 17 februarie 1968, in Cuvantarea la adunarea activului de partid din judetul Prahova, N. Ceausescu a expus pozitia tarii noastre cu privire la desfiintarea blocurilor militare, incetarea cursei inarmarilor nucleare, neprolefierea armelor nucleare. A fost reafirmat punctul de vedere al Romaniei referitor la lichidarea bazelor militare si retragerea trupelor de pe teritoriul altor state, relevandu-se ca "atata timp cat bazele miliatre si trupele straine vor continua sa existe pe teritoriul altor state, este greu sa se poata vorbi de infaptuirea riguroasa a principiului respectarii independentei si suveranitatii altor state." Referitor la nediseminarea nucleara, s-a reafirmat la 22 martie 1968, ca: "Romania considera ca un tratat de neproliferare care sa asigure pasi concreti spre dezarmarea nucleara, sa ofere garantii statelor ce renunta de bunavoie la procurarea armei atomice, sa permita desfasurarea nestanjenita a cercetarilor stiintifice sub egida unui control echitabil, ar putea juca un rol important in lupta omenirii pentru pace si securitate".

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }