QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Batalia de la Waterloo
{n plus, el era un lupt`tor cu experien ` ]i un adev`rat conduc`tor. El a reu]it o lovitur` de stat [mpotriva Primei Republici Franceze (“Directoratul”) [n 1799 ]i s-a autoproclamat conduc`tor ]i prim consul, declar@ndu-se apoi prim consul pe via ` ]i [mp`rat [n 1804. {n 1802 Republica Francez` a fost recunoscut` oficial ]i a fost semnat Tratatul de pace de la Amiens. Napoleon a avut [ns` ambi ii mult mai [nalte – acelea de a face din Fran a cea mai puternic` ar` din Europa, cucerind alte state, inclusiv Marea Britanie. {n 1803 Marea Britanie a declarat r`zboi Fran ei ]i astfel au urmat 11 ani de r`zboaie napoleoniene, desf`]urate [ntre Fran a ]i diferite `ri ale Alian ei. Invazia Coali iei Aliate [n 1814 l-a for at pe Napoleon s` abdice prin Tratatul de la Fontainebleau.
C@nd puterile europene se [nt@lneau la Viena pentru a restabili echilibrul teritorial [n Europa a sosit vestea c` Napoleon a evadat de pe insula Elba [n 1 martie 1815 ]i s-a re[ntors la Paris pe 20 martie. Puterile ]i-au re[nnoit declara ia de r`zboi c`tre Napoleon ]i astfel, [n 25 Martie, s-a format o a 7-a Coali ie [ntre Marea Britanie, Austria, Prusia ]i Rusia. Aceste state au [nceput s` se preg`teasc` de r`zboi, inten ion@nd s` atace grani ele franceze ]i s` se [ndrepte spre Paris din direc ii diferite, cu for e suficiente pentru a-i birui pe francezi. La momentul petrecerii evenimentului numai armatele lui Wellington ]i Blücher au fost pe pozi ii [n Belgia. Austriecii ]i ru]ii au sosit abia dup` ce Napoleon a fost [nfr@nt.

Armata Aliat` condus` de ducele de Wellington era o coali ie de solda i britanici, olandezi, belgieni ]i germani. Napoleon a descris Marea Britanie ca fiind “cel mai puternic ]i mai constant . dintre du]manii mei”. Arthur Wellesley, duce de Wellington nu a fost niciodat` [nvins de francezi ]i avea o reputa ie de general de coali ie foarte talentat. El a devenit cunoscut [n India, apoi a condus cu succes campania peninsular` din 1811 c@nd britanicii au ajutat Portugalia ]i Spania [n luptele [mpotriva lui Napoleon. A fost proclamat duce dup` r`zboi ]i numit ambasador la curtea de Bourbon reinstaurat` [n 1814.Gebhard Leberecht von Blücher era conduc`torul armatei prusace. Avea 72 de ani [n momentul B`taliei de la Waterloo ]i era unicul om care l-a b`tut pe Napoleon mai mult de o singur` dat`.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }