QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Ghid de utilizare power pointGHID DE UTILIZARE POWER POINT


Programul Microsoft Power Point este un program cu ajutorul caruia putem crea pagini electronice de prezentare utilizand texte si imagini Clip Art, diagrame Excel, tabele Word, efecte de tranzitie (trecerea de la o pagina la alta),efecte de animatie si efecte sonore.

Prezentarile Power Point sunt usor de creat si foarte amuzante atat pentru prezentator, cat si pentru cel care le priveste, ele putand insufleti chiar si cel mai apatic auditoriu.

Power Point este prevazut cu multe facilitati dar, daca le folositi pe toate, prezentarea va fi supraincarcata si nu va veti atinge scopul. Este indicat sa folositi imaginile cu moderatie si sa verificati daca acestea corespund scopului propus.

Una dintre cele mai importante decizii care trebuie luata, se refera la modul de realizare al prezentarii :
Prezentare compusa din pagini electronice, realizata cu ajutorul unui calculator

Utilizarea unor folii transparente pentru retroproiector

Utilizarea unor diapozitive de 35 mm

Cea mai atractiva este insa prezentarea electronica fiindca permite efecte speciale cum ar fi tranzitii de la o pagina la alta, texte ce apar din toate directiile si chiar animatie.

Foliile transparente pot fi utilizate cu un retroproiector pentru proiectarea imaginilor pe un ecran. Daca dispuneti de o imprimanta color cu facilitati de tiparire pe folii transparente, problema este rezolvata.O alta solutie este tiparirea pe hartie obisnuita si utilizarea unui copiator color pentru transpunerea paginilor pe folii. Daca nu aveti la dispozitie dacat o imprimanta alb/negru si folii incolore, puteti utiliza fonturi, imagini grafice si un design atractiv sau puteti tipari alb/negru pe folii colorate.

Paginile Power Point pot fi convertite si in diapozitive utilizabile cu un retroproiector clasic. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unei imprimante prevazute cu dispozitive destinate anume acestui scop.
GHID PENTRU PREZENTARI


Exista trei metode de construire a unei prezentari PowerPoint.

utilizarea instrumentului AutoContent Wizard (Prezentarea cu asitenta) daca aveti nevoie de asistenta in ceea ce priveste proiectarea si realizarea continutului prezentarii.

utilizarea optiuniii Design Template (Sabloane) care permite selectarea dintr-o lista de sabloane, care ofera fundaluri si culori prestabilite pentru realizarea unei prezentari consistente.

utilizarea optiunii Blank Presentation (Prezentare noua) – pentru a incepe prezentarea de la zero, dar chiar si atunci aveti la dispozitie o varietate de scheme predefinite de pagini, cu ajutorul carora puteti decide cum sa combinati imaginile, diagramele si alte obiecte.


Aceste optiuni pot fi alese din urmatoarea fereastra, care apare in momentul in care alegem sa deschidem PowerPoint (Start->Programs->Microsoft PowerPoint) :
De asemenea, este posibila utilizarea unei prezentari create anterior si modificarea ei conform noilor cerinte alegand optiunea Open an existing presentation (Deschide o prezentare existenta).


PREZENTAREA CU ASISTENTA


Se realizeaza alegand optiunea AutoContent Wizard din fereastra anterioara sau alegem File->New..->din fereastra care apare alegem General->AutoContent Wizard->clic pe butonul Ok.Acesta este ecranul initial al aplicatiei AutoContent Wizard. Efectuati clic pe Next pentru a continua.

Al doilea ecran va cere sa alegeti tipul prezentarii :Aceasta etapa stabileste schita pe care o va realiza programul si incepe sa contureze aspectul prezentarii- culorile, fundalurile si fonturile utilizate.

De exemplu, puteti alege una dintre urmatoarele tipuri de prezentari : recomandarea unei strategii, training, plan de afaceri, certificat,etc sau generic daca nu gasim o optiune convenabila in lista.

OBS :Alegand butonul Back revenim la ecranul precedent si alegand Finish inchidem programul de asitenta si ne apare o prezentare care depinde de ce am ales pana in acel moment.

Alegand Next apare urmatorul ecran care va cere sa precizati stilul utilizat pentru prezentare : prezentare pe ecran, prezentare pe Internet, folii alb-negru, folii color sau pe diapozitive de 35 mm :Alegem o optiune si apasam Next. Aceasta are ca efect aparitia ultimei ferestre care solicita introducerea unui titlu pentru prezentare si intreaba ce elemente sa includa in nota de subsol a prezentarii(footer): data, numarul paginii, etc.


Alegand butonul Finish se inchide “asistentul” si pe ecran apare prima dintre paginile realizate de “asistent”.

Exemplu: prima pagina a unei prezentari numita “Recomandarea unei strategii”( modul de prezentare Slide)In partea stanga a ecranului apare o fereastra care ne sugereaza structura si ideile care ar trebui sa le contina fiecare pagina din cadrul unei prezentari de acest tip ( vazuta in modul de prezentare Outline):Numarul si titlul paginii din prezentare 

PaginRECOMANDAREA UNEI STRATEGII

Paginile ce contin numai text sunt marcate printr-o pictograma alba afisata in dreptul lor iar cele ce contin obiecte grafice sunt marcate prin mici forme geometrice.

Sub titlul fiecarei pagini se afla textul principal, aliniat.

Toate acestea trebuie modificate in functie de ceea ce trebuie sa contina prezentarea.

Din meniul View (Vizualizare) putem selecta modul de afisare al paginilor:

- modul Normal – vizualizeaza pagina in modul Slide  (in partea dreapta) si in mod Outline (in partea stanga).

- modul de afisare Slide Sorter (Sortarea paginilor) : care permite vizualizarea la un moment dat a tuturor paginilor unei prezentari, adaugarea efectelor de tranzitie si deplasarea paginilor pe ecran


Vision  Sta teme –

modul de afisare Notes Pages (Pagini cu note)- permite efectuarea unor adnotari pe paginile prezentarii sau elaborarea unor pliante destinate auditorului, continand informatii mai detaliate decat cele afisate in pagina.


modul de afisare Slide Show: -pagina este vizualizata pe intregul ecran; cu clic se trece la pagina urmatoare iar cu tasta Esc se revine in modul de afisare anterior.
INTRODUCEREA SI EDITAREA TEXTULUI


Inaintea efectuarii unor modificari substantiale in privinta formatului, trebuie sa editati continutul paginilor create de „asistent”.  In acest scop se efectueaza dublu clic pe randul ce necesita modificari si se introduce noul text. Modul Outline permite vizualizarea prezentarii pe mai multe nivele.

Pozitionarea punctului de inserare la sfarsitul unui titlu si apasarea tastei enter au ca efect afisarea unei noi pagini. Prin apasarea tastei Tab , se obtine un simbol „bullet” pe primul nivel iar daca apas enter la sfarsitul acestui rand , obtin un simbol similar pe urmatorul nivel. Pentru a reveni la nivelul precedent, se apasa Shift+Tab.


INSERAREA SI ELIMINAREA DE PAGINI


Pentru a elimina o pagina dintr-o prezentare, selectati-o prin clic pe pictograma Slide, aflata langa titlul paginii (afisare Outline). Cursorul mouse-ului va lua forma unei sageti cu patru capete si se va selecta intreaga pagina si acum apasam tasta Delete sau Edit->Delete Slide din bara de meniu.

Cea mai simpla metoda de a insera o pagina noua consta in pozitionarea punctului de inserare la sfarsitul ultimului rand al paginii precedente si apasarea tastei Enter pentru a trece la un rand nou. Daca pagina precedenta contine text, apasati Shift+Tab pentru a crea o noua pagina.


SCHIMBAREA FUNDALULUI PREZENTARIILOR


Se face in modul de afisare Slide. Sablonul fundalului poate fi modificat alegand din bara de meniu optiunea Format->Apply Design Template. Se selecteaza un sablon din lista care apare si se examineaza aspectul sau in fereastra de previzualizare din dreapta.. dupa gasirea sablonului dorit, se da clic pe Apply.

Aceleasi optiuni le avem si daca deschiderea programului PowerPoint alegem Design Template din fereastra care ne este afisata.

Prezentarea „manuala”


Daca alegem din bara de meniu File-> New..->General-> Blank Presentation (prezentare noua), va fi afisata urmatoarea caseta de dialog:
Aceasta permite selectarea unei machete predefinite (AutoLayout) pentru fiecare pagina noua. Cand efectuati clic pe formatul unei pagini, in caseta situata in coltul din dreapta jos al casetei de dialog apare o descriere a acestuia.  Selectati primul format pentru o pagina de titlu. Daca doriti ca pagina de titlu sa contina o ilustratie, selectati pagina cu descrierea Object (obiect). Pagina contine un rand pentru titlu si o locatie pentru un obiect situat dedesuptul acestuia.Dupa selectarea machetei pentru pagina de titlu , se poate introduce textul prezentarii direct pe pagina. Selectati caseta de editare ” Click to add title ”  (efectuati clic ca sa adaugati titlu) si introduceti titlul dorit. Odata introdus titlul, se efectuaza clic in afara casetei de editare si textul va fi integrat in pagina. In functie de macheta selectata, e posibil sa existe inca o caseta de dialog. In acest caz, efectuati clic ca sa adaugati un subtitlu.

Pentru a selecta o macheta pentru cea de-a doua pagina ,efectuati clic pe optiunea Insert (inserare)-> New Slide si alegem macheta dorita.


Modificarea schemei de culori

Pentru a selecta

Chiar daca nu folosim „asistentul” pentru construirea prezentarii, este de preferat sa utilizam unul din sabloane pentru stabilirea fundalurilor si culorilor prezentarii. Ulterior, se pot face modificari in privinta fundalurilor su culorilor potrivit necesitatilor fiecaruia.

Dupa ce avem selectat un sablon, alegem din bara de meniu Format-> Slide Color Scheme (Schema de culori pentru pagina). Caseta contine etichete pentru schemele de culori Standard si Custom.


Schema de culori Standard contin schema curenta si cel putin inca o alta macheta, precum si o varianta de alb/negru. Daca fundalul curent are o nuanta inchisa , vi se vor prezenta una sau mai multe optiuni pentru un fundal mai luminos. Schema poate fi aplicata paginii curente sau intregii prezentari.Pentru a examina aspectul paginilor ce folosesc macheta respectiva, efectuati clic pe butonul Preview. Caseta de dialog va trebui deplasata pentru a vizualiza prezentarea in intregime. Pentru confirmare, se da clic pe apply (pentru a aplica macheta la pagina curenta) sau Apply to all ( pentru a aplica macheta tuturor paginilor).Daca nu va satisface nici una dintre schemele standard, puteti crea propria dvs. schema de culori. Selectati schema cea mai convenabila si efectuati clic pe eticheta Custom si modificati culorile dorite in urmatoarea fereastra:


Elementele pentru care se poate modifica culoarea sunt: fundalul, textul si liniile, umbrele, textul titlului, umpluturile, accentuarile,etc.

Fundalul unei pagini poate fi modificat si cu ajutorul optiunii Format din bara de meniu->Custom Background.INSERAREA DE OBIECTE


PowerPoint manipuleaza orice element inserat intr-o pagina ca un obiect. Toate textele au fost introduse in casete de editare ce pot fi mutate si redimensionate ca orice alt obiect grafic. Daca se doreste inserarea unui obiect in pagina, este mai simplu sa lagem de la inceput o pagina care contine obiectul respectiv (text, imagine clip art, diagrama, secventa audio sau video, etc). O data selectata macheta, cu dublu clic pe obiect se trece direct in aplicatia necesara inserarii sau creari obiectului respectiv.


Imagini clip art


Pentru a utiliza imagini clip art intr-o prezentare, se alege Insert->Picture->Clip Art din bara de meniuri sau se selecteaza o macheta de pagina ce contine un obiect clip art si se efectueaza dublu clic pe imaginea de tine locul acestuia.


Tabele din Word


Daca avem deja un tabel, il putem copia si insera direct intr-o pagina a prezentarii (Copy-Paste).Se utilizeaza numai tabele de dimensiuni reduse.

Daca tabelul nu este inca creat, se alege Insert->Table si apare fereastra Insert Table  in care se introduc numarul de coloane si de linii sau se alege o macheta predefinita de tabel din Insert ->New Slide si se efectueaza clic pe pictograma Table. In ambele cazuri apare o fereastra in care se introduc numarul de coloane si de linii si se alege OK.Vor fi disponibile toate facilitatile progrmului Word pentru editarea tabelelor prin aparitia barei de instrumente Tables and Borders.


Prezentarea informatiilor cu ajutorul diagramelor (graficelor)


Daca diagrama este deja creata in Excel se poate utiliza Copy-Paste sau Edit->Paste Special.

Daca se alege o macheta predefinita ce contine pictograma diagramei, se efectueaza dublu clic pe ea pentru a lansa programul Microsoft Graph. Care afiseaza in tabel exemple de informatii. Este suficient sa introduceti in locul acestora datele necesare si diagrama va fi afisata in spatele tabelului.


DacaDCulElemenyele

Din bara de meniu putem alege  Chart->Chart Type pentru a modifica tipul diagramei sau Chart->Chart Options pentru a modifica titlurile, axele, legenda,etc.


MODELE DE MASTER


La fiecare prezentare nou creata, PowerPoint defineste o pagina principala. Pagina Master indica pozitia textului si a obiectelor grafice, stilul fonturilor, elementele de subsol si fundalul pentru toate paginile prezentarii. Fiecare prezentare contine o pagina principala. Orice modificare efectuata in pagina Master se reflecta in toate paginile construite pe baza acesteia. De exemplu, daca se doreste afisarea unui obiect grafic (cum ar fi o sigla) pe fiecare pagina, este peferabil sa atasati obiectul paginii principale decat sa-l inserati separat in paginile respective.

Pentru a modifica un element din pagina Master, se alege View->Master->Slide Master. Se efectueaza clic in orice zona pentru a edita elementele corespunzatoare. De exemplu, pentru modificarea fontului titlului, se da clic in zona ce contine titlul si se alege fontul dorit.

De asemenea, alegand View->Header and Footer se afiseaza o caseta de dialog unde putem alege ce sa apara in subsolul paginilor:data (cu actualizare automata sau fixa), numarul paginii, etc.ADAUGAREA EFECTELOR DE TRANZITIE


Se alege View->Slide Sorter.  Modul de afisare se schimba si apare bara de instrumente Slide Sorter.Se selecteaza una sau mai multe pagini si se alege un efect de trazitie din lista Slide Transition Effects.


ANIMATIE


Se selecteaza una sau mai multe pagini si se alege o optiune din lista Preset Animation si apoi se alege butonul urmator  Animation Preview.

Din bara de instrumente Animation Effects (care apare alegand meniul View->Toolbars->Animation Effects) se pot alege animatii si sunete care sa insoteasca aparitia textului sau animatii pentru titluri.

Din bara dVIZUALIZARE PREZENTARE PE ECRANUL CALCULATORULUI


Se selecteaza meniul View->Slide show sau Slide Show->View Show.mend one or more of

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }