QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Tuaregi


Teritoriile tuaregilor

Tuaregii au locuit din totdeauna in teritoriile din N-V Africii, in special in desertul Sahara. Granitele geografice sunt: S Algeriei, N Maliei si E Nigerului.Dar tuaregii se raspandesc repede prin regiunile Saharei; exista si cateva triburi in Sudan. Teritoriile lor sunt in special in desertul Sahara, dar ariditatea acestei parti de lume ii forteaza sa migreze spre regiunile mai racoroase, in special cele cu munti (Adrar-des-Iforas in Mali, Ahagar in Algeria). Aici ei gasesc apa si aer mai rece.
Aceasta tara virtuala are capitala spirituala si istorica in Taddamakat in Mali. Inca un oras important este Tagedda in Niger.
Originile

Tuaregii sunt, pobabil, niste rude indepartate a egiptenilor si marocanilor. Cele doua popoare impart cu tuaregii aceeasi cultura si religie.
Totusi, tuaregii nu sunt arabi; ei sunt berberi: vorbesc un dialect derivat din vechea limba berbera si au acelasi alfabet. In zilele noastre, poporul tuareg este alcatuit din albi (berberi) si negri (populatia sub-sahariana). Chiar daca religia joaca un rol foarte important in vietile lor, ei nu sunt considerati foarte devotati. Principalele puncte din religie sunt respectate: rugaciunile, absenta carnii din meniul zilnic etc.
In special, lor nu le place denumirea de tuaregi, preferand sa se denumeasca Imouhar, Imashagen sau Vel tamasheq.


Colonii franceze

Francezii nu au avut nici un interes sa colonizeze teritorii din desertul Sahara, dar au facut-o in competitie cu englezii la inceputul secolului 20.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }