QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Seul
Ca rezultat, Haensong capitala regatului Baekje, a fost cucerita de regatul Goguryeo care au obtinut zonele fertile de langa Hangang in 475. Silla a facut o alianta cu regele Song al regatului Baekje ian 551 pentru a impinge trupele Goguryeo 10 km mai departe de gura de varsare a Hangangului ajungand sa cucereasca bazinul Hangangului in 2 ani.
Zona bazinului Hangangului a fost redenumita „Hansan-ju” dupa unificarea peninsulei sub cucerirea regatului Silla, in al 16-lea in de domnie al regelui Munmu(679).
Zona Seulului a fost denumita „Yangju” an perioada regatului Goryeo. Sub domnia regelui Seonjong(983), dar a devenit „Yangju-mok”, (una din cele 12 unitati administrative ale „mok” care era guvernata de un guvernator ales de guvern ) una din cele 3 subcapitale, impreuna cu Saeogyeong(capitala vestica, acum Pyeongyang) si Donggyeong (capitala estica, acum Gyeongju) .Odata cu reformarea sistemului administrativ local in al 34-lea an de domnieal regelui Chungnyeol, zona Seulului a decazut la simplul rang de „Hanyang-bu”, dar problema transferarii capitalei a anceput sa fie pusa in timpul domniei regelui Gongmin(1352-1474). Transferul capitalei s-a facut in al 8-lea an de domnie al regelui U dar a fost mutata din nou in luna Februarie al aceluiasi an la Gaegyeong.
Regatul Joseon

Regele Taejo al regatului Joseon, a cucerit regatul Goryeo pentru a-si restabili stabilitatea politica si a infintat un nou stat pe 17 Iulie 1392, dupa ce si-a retras cu succes trupele expeditionare din insula Withwa-do.
El s-a decis sa se mute intr-o noua capitala si sa faca disparute vestigiile precedentului regat Goryeo pentru a castiga suportul populatiei. Fatada muntelui Bukhansan, atunci cunoscut sub numele de Hanyanacum Seul), a fost ales ca nou loc al guvernului in concordanta cu teoria geometrica cunoscuta sub numele de pungsujiri (teoria vantului si apei).
Dupa stabilirea capitalei la Hanyang in 29 noiembrie 1394, regele Taejo a anceput sa construiasca altarele regale stramosesti si palatul Oyeongbokgung. El a intarit apararea orasului consruind 18 km de ziduri fortificate de-a lungul crestelor muntilor Bugaksan, Inwangsan, Namsan si Naksan.
Constructia Haensongului in perioada Joseon a fost terminata dupa planurile bine gandite dupa care au fost construite palatele si altarele regale. Teritoriul orasului cuprindea aproximativ 5 milioane de „pyeong’s” (unitate de masura) inauntrul zidurilor orasului plus o zona de 4 km in afara zidurilor orasului.
Reconstructia Seulului care a fost oprita datorita invaziilor a continuat aproape 100 de ani pana cand orasul a inceput sa prospere sub conducerea regelui Yeongjo (1724-1776). Datorita asezarii sale langa raul Han, Seulul a anceput sa aiba un rol cheie in comertul national. Seulul nu numai ca a devenit centrul economic al peninsulei dar a si inceput sa devina un modern oras comercial.

Ocupatia Japoneza

Dupa stabilirea ambasadelor straine ale Japoniei si tarilor vestice, Seulul a devenit zona de competitie politica, economica si diplomatica intre puterile straine. Impreuna cu adoptarea civilizatiei vestice, procesul de modernizare a inceput in toate domeniile.
Telegraful fara fir a fost stabilit intre Seul si Incheon, Uiju si Busan, in 1884. Calea ferata a fost deschisa 1n 1899, si primul automobil electric al tarii a fost pus in functiune intre Seodaemun si Hongneung, pe 8 aprilie 1899.
In anul 1943, chiar ianinte de Eliberarea Nationala, sistemul „GU” (district) a fost adoptat pentru a stabili 7 districte GU. Mapo-gu a fost adaugat celor 7 districte deja existente si astfel s-au format 7 Gu in Seul.


Structura urbana a Seulului, in perioada „usilor deschise” a fost influentata foarte mult de cetatenii straini si asezarile lor. Districtele din jurul Yongsan si Itaewon au fost transformate in baze militare japoneze si strada Hangango o fost construita pentru a deveni axa de nord-sud al orasului Seul.
Localizare: 126o59' longitudine estica si 37o34' latitudine nordica.
Clima : Seulul apartine unei zone temperate cu 4 anotimpuri distincte: primavara, vara, toamna si iarna. Temperatura medie anuala a Seulului este de 12.9 grade C. Temperaturile din Seul tind sa fluctueze mult, de la 36,1 grade C vara la –13,7 grade C iarna. Influentat de sistemul de presiune inalta din Pacificul de N, Seulul are veri fierbinti si umede cu temperaturi medii de peste 20 grade C, din iunie pana in septembrie.
In timpul perioadelor din mijlocul verii in oras se inregistreaza des temperaturi de peste 30 grade celsius. iarna, Seulul este influentat de expansiunea presiunii siberiene inalte si de vantul de V.
Media precipitatilor anuale in Seul este de 1.210, 2 mm, care este mai mult decat media precipitatilor din peninsula. Cea mai mare parte a ploilor cade in lunile ploioase ale lui Iunie, pana in Septembrie.

Zona

Zona Seulului este de 605.52 km patrati, sau 0,6% din intreaga tara. Raul Hangang imparte orasul in 2 parti, Seulul de Nord si de Sud. Seulul de N are 297,97km patrati (49,2%) in timp ce Seulul de S are 307.55 km patrati(50,8%). Expansiunea orasului a fost redirectionata dupa ultima reorganizare administrativa din 1973. Stilul de viata al cetatenilor Seulului a fost influentat inca din 1970 datorita cresterii rapide a oraselor satelit din jurul capitalei.

Populatia

Seulul are o populatie de 10 321 449 de oameni. Acestia reprezinta aproximativ un sfert din populatia statului. In Seul traiesc 5141141 barbati si 5123119 femei. Seulul are una dintre cele mai mari densitati din lume : 17157 persoane/km patrat. Numarul cetatenilor straini stabiliti in seul era la sfarsitul anului 1999 de 57189: 18763 americani, 12283 chinezi si 6 332 japonezi.


Economia

Conditiile economice

Se poate spune ca economia Korrei deriva din puterea economica a Seulului.


loading...Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }