QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Porturile Americii

Quebec- oras- port situat in estul Canadei, in estuarul fluviului Sf. Laurentiu, la 46 50' LN si 71 30' Lg.V, la circa 1.335 km de Oceanul Atlantic.
Orasul a fost intemeiat la inceputul sec. al XVII- lea, cand a devenit centrul emigratiei europene, resedinta Canadie Franceze.
In present orasul Quebec are o populatie de 645.550 loc. si este un puternic centru industrial, economic si cultural.
Portul Quebec dispune de conditii naturale deosebite, lungimea cheiurilor este de 7,2 km instalatii portuare moderne. Este un important port Canadian de pe fatada Oceanului Atlantic. Traficul annual este estimat la 40 mil.t.Halifax- oras- port situat pe tarmul sudic al Peninsulei Noua Scotie, intr- un golf adanc al Oceanului Atlantic, la 44 39' LN si 63 33' Lg.E.
Orasul a fost intemeiat in anul 1749, dezvoltandu- se foarte rapid din punct de vedere economic si commercial reprezentand fereastra Canadei la Atlantic.
In prezent orasul are o populati de 320.501 loc si o pronuntata functie comerciala.
Portul dispune de amenajari moderne: peste 12 km de cheiuri, adancimea apei intre 10-32 m, instalatii adecvate deservirea unui traffic mereu in crestere, apreciat anual la 50 mil. t.
In acelasi timp mentionam si existenta portului pescaresc, fapt ce a determinat dezvoltarea unei apreciate industrii de profil.

Porturile SUA la Oceanul Atlantic:
New York, Portland, Boston, Providence, Bridgeport, Philadelphia, Baltimore, Washington, Norfolk, Charleston, Savannah, Miami, Tampa, St. Petersburg, Mobile, New Orleans, Huston (Galveston), Corpus Christi.

New York- cel mai important complex urban si portuar al SUA, este situat pe tarmul de nord- est al SUA, in zona de revarsare a fluviului Hudson la 40 40' LN si 73 50' Lg.V. orasul este situat atat pe tarm cat si pe insulele Manhattan, Long si Staten.
Aglomerati New York inglobeaza si municipiile Paterson, Newark si Jersey City si face parte din megalopolisul Boswash; in present metropola New York se intinde pe o suprafata de 10. 000 km si are o populatie de 18.087.251 locuitori.
Intemeiat de navigatorii olandezi in anul 1626 sub denumirea de Nieuwe Amsterdam, ocupat de englezi cateva decenii mai tarziu (1664) care- I schimba numele in cel actual, New York va avea o dezvoltare urbana exceptionala.
Aglomeratia urbana New York se detaseaza in primul rand prin functiile industriale, comerciale dar si de transport, la care se adauga si functiile culturale, politice si de administratie.


Complexul portuar New York se desfasoara indeosebi in golful anonim dar si in estuarul fluviului Hudson iar lungimea cheiurilor ajunge la 1500 km.
In complexul portuar New York sunt incluse urmatoarele porturi: Lower Bay, Upper Bay, Portul Newark, Elizabeth Port si Port Raritan.
Instalatii si infrastructuri moderne, fac din New York cel mai important complex portuar din emisfera vestica, iar traficul anual este apreciat la 150 mil. t.
Prin complexul portuar New York se realizeaza un traffic complex de marfuri si materii prime, fiind un port cu caracter general, care deserveste un vast spatiu geografic si economic american.

New Orleans- cel mai important oras port din sudul SUA, este situat pe fluvial Mississipi, la o distanta de 145 km de Oceanul Atlantic, la 29 38' LN si 90 2' Lg.V.
Orasul a fost fundat in anul 1717, devine rapid capitala coloniei Louisiana, centru activ in comertul cu sclavi negri adusi din Africa, pentru a lucra pe plantatiile de bumbac si trestie de zahar din sudul american.
In secolul al XIX- lea orasul New Orleans devine cel mai important port al SUA; in a doua parte a secolului XX devine un important centru petrolier, gratie importantelor resurse descoperite in acest areal.
Portul este situat in lungul fluviului Mississipi, cheiurile masoara 82 km; mai multe canale amenajate permit legaturi rapide si facile intre port si Golful Mexic.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }