QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Poluarea in baiamare


Prin poluarea solului se intelege orice modificare nedorita privind caracteristicile fizice, chimice sau biologice ale acestui factor natural, cu implicatii directe asupra vegetatiei in primul rand dar si asupra animalelor sau privind starea de sanatate a omului.
Principalele surse de poluare ale solului sunt :
reziduuri menajere (ca rezultat al activitatii zilnice a oamenilor);
reziduuri agro-zootehnice (care provin din aceasta ramura economica);
reziduuri industriale (rezultate din procesele tehnologice folosite in activitatea economica din aceasta ramura.
Printre poluantii proveniti din industrie in Baia Mare un loc de frunte il ocupa plumbul. Pe langa plumb in Baia Mare s-a mai constatat o poluare insemnata si cu alte metale grele cum ar fi: cupru, zinc, mangan, cobalt, cadmiu, cianuri si sulf.Cei mai mari poluatori ai tuturor mediilor sol, apa si aer sunt: Phoenix, Romplumb, Remin si Aurul. In mod frecvent concentratiile maxime sunt superioare depasind C.M.A. la toate tipurile de poluanti in sol.
Printre marile bogatii ale planetei noastre, componenta esentiala a mediului, apa reprezinta una din substantele fundamentale care a stat la originea aparitiei vietii pe Pamant. Apa este atat de scumpa incat poate costa chiar viata. Apa se numara printre factorii cei mai importanti care regleaza clima si are o mare capacitate de acumulare a energiei termice pe care o cedeaza incet.
Sursele de poluare ale apei sunt multiple:
Ape uzate menajere
Ape uzate din zootehnie
Ape uzate industriale
O sursa reala si deosebit de primejdioasa pentru apa, ca si pentru sol sau aer o reprezinta cianura folosita de S.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }