QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Manila Filipine
Elegantul Bulevard Roxas serpuieste pe tarmul golfului,unind Quezon cu Manila.O nota specifica in peisajul urban il aduc grupurile statuare ridicate in piete,parcuri,pe strazi sau frescele de pe fatada unor edificii publice care sunt adevarate opere de arta, simbolizand istoria; traditia si cultura nationala.
 Manila este cel mai important oras al tarii si cel mai mare centru industrial si cultural.
Metropola are importante universitati-University of the Philippines (1908), Far Eastern University (1934), University of the East (1951); teatre, muzee:Muzeul Universitatii Santo Thomas (1611), Nayong Philippino-un muzeu al satului.Un interes turistic deosebit il prezinta vechiul cartier Intramuros, fortul Santiago, unde a fost inchis eroul national Jose Rizal,caruia i s-a inaltat un monument statuar la intrarea in marele parc Luneta ; catedrala St Augustin –sec XVI etc.

RELIGIE:
89% Sunt romano-catolici,7% sunt alte feluri de crestini si 4% musulmani.

SALUTURI:
Obisnuite sunt saluturile englezesti.Arata respect batranilor salutand mai intai cele mai in varsta persoana din camera.Copiii pot lua mana batranului si sa o apese pe fruntea lor ca un semn de respect.

LIMBAJUL TRUPULUI:
Filipinezii sunt zambitori,deschisi,calzi si prietenosi.Se practica atingerea mai des decat in celelalte culturi.
-Oamenii de acelasi sex se pot tine de maini in public ca un semn de prietenie.
-Cand cheama o persoana o fac cu o miscare in jos a maini(daca miscarea este facuta ca vesticii inseamna “pleaca”).Folosirea degetului indicator este foarte vulgara.
-Degetul mare nu este folosit pentru indicarea numerelor.Degetul mic si cel inelar indica numarul 2.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }