QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

CairoII. CAIRO SI SUPRAFATA SA METROPOLITANA


Orasul Cairo acopera o suprafata de mai mult de 453 km2 , cu toate ca este greu sa desparti orasul de suburbiile sale imediate.
Cairo are ca vecini in est, sud si vest deserturi, iar in nord Delta Nilului.
Capitala Egiptului include si mai multe insule fluviale, care joaca un rol important in viata orasului.
Ca centru principal comercial, administrativ si turistic a regiunii, Cairo are mai multe institutii culturale, cladiri pentru afaceri, birouri guvernamentale, universitati si hoteluri, care creeaza impreuna o activitate continua.


Centrul orasului comercial Cairo este Tahrir. Un loc al activitatii turistice, centrul cuprinde numeroase atractii turistice printe care Muzeul Egiptean si Moscheea Moderna Umar Makram.
In centrul orasului se afla insula Zamalik, care contine cartierul comercial, Casa Operei( fondata in 1869) si Turnul Cairo(1957). Trei poduri leaga insula de ambele maluri ale fluviului.

III. POPULATIAIn 1966 populatia orasului Cairo era estimata la 6,8 milioane de locuitori.
Oamenii din Cairo sunt cunoscuti ca cairenei, aproape toti fiind egipteni arabi.
Orasul este un important centru islamic, iar caireneii sunt in general islamici; oricum orasul este si casa unei mari comunitati copta, care isi are originea in crestinii care au populat Cairo inainte de venirea islamicilor.
Numarul evreilor a scazut semnificativ in a doua jumatate a secolului XX, scaderea datorandu-se mai ales emigratiilor in Israel
IV. EDUCATIA SI CULTURACea mai faimoasa institutie de invatamant din Cairo este Universitatea Al Azhar, cea mai veche din lumea islamica. Institutia a fost construita langa moscheea Al Azhar, cea mai veche moschee din Cairo.
Moscheea a fost fondata in 970, iar universitatea in 988 de fatimizi. Universitatea Al Azhar constitue o voce autoritara in lumea islamica, iar pozitia sa in problemele importante este unfluentabila in Egipt si in lumea araba.
Alte institutii sunt: Universitatea Cairo (1980) si Universitatea Ain Shams (1950) care au impreuna mai mult de 100000 de studenti, si Universitatea americana din Cairo, fondata in 1919.


Istoria Egiptului este pastrata si expusa in numeroase colectii muzeale. Fondat in 1903, Muzeul Egiptean contine sute de mii de lucrari, incluzand mai mult de 1700 de piese din colectia Tutankamon.
Muzeul artelor islamice (1881) contine o vasta colectie care “povesteste” istoria civilizatiilor islamice.

Alte muzee pastreaza colectii referitoare la teme mai moderne. Acestea se insiruie de la Muzeul- Palat Al Gawhara, construit in 1811 in stilul otoman, la muzeul Mahmoud Khalil(1963) care contine lucrari ale lui Vincent Van Gogh, Paul Gauguin, Peter Paul Rubens si alti pictori europeni si egipteni.

V. PUNCTE DE INTERESPiramidele din Egipt care au servit ca morminte pentru faraoni si statuia Sfinxului, care dateaza din 2565 i.Hr. sunt probabil cele mai cunoscute monumente, localizate chiar in V orasului, in suburbia Giza.
Cairo contine si numeroase structuri religioase si guvernamentale. Citadela este faimoasa pentru moscheele, muzeele si fortaretile sale, printre care complexul Mohammad Ali (1830).
Biserica copta cunoscuta ca Al Mu’allaqa, localizata in vechiul Cairo este un cunoscut loc crestin.
Vechiul Cairo mai contine si sinagoga Ben Ezra si portile Bab Zuwaylah, Bab al Nasr si Bab al Futuh.
Legand trecutul orasului de prezentul acestuia, cele 2 cimitire gemene localizate in periferia estica sunt cunoscute ca Orasul Mortilor.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }