QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

Evolutie sau creatieDaca lumea observabila in care traim ar fi aparut ca urmare a hazardului si a intamplarii n-am fi avut atatea probleme legate de cunoasterea naturii , din aceasta rezulta ca in spatele tuturor lucrurilor exista o fiinta inteligenta care a proiectat totul.
Chiar si astazi, cand oamenii fac lucruri care pareau imposibile stramosilor nostri , intrebarile la care trebuie sa raspundem raman aceleasi , iar raspunsurile la toate aceste intrebari se gasesc in conceptia noastra despre origine , deoarece este bine stiut faptul ca exista o legatura foarte stransa intre conceptia cuiva despre originea sa si sfarsitul pe care il va avea.
Cu totii stim ce fiinte curioase sunt copiii si ca ei au probabil cea mai mare sete de cunoastere dintre toti oamenii .Printre primele lor intrebari se numara si intrebarea :”Mami , eu de unde am aparut?” Aceasta poate fi o intrebare incomoda , de acea unii parinti recurg la clasicul raspuns “te-a adus barza.” Asa ca majoritatea dintre noi ne aducem aminte de celebra inaripata care ne-a adus pe lume. Mai tarziu am crescut si ne-am dat seama ca originea noastra ca oameni nu atarna de ciocul berzei , ci suntem pur si simplu descendentii parintilor nostri , dar si parintii au de raspuns aceleasi provocari legate de origine.


Prin aceasta lucrare ne-am propus sa desfiintam mitul berzei in materie de originea universului, a vietii si a omului.Dezideratul nostru consta in a demonstra pe baze stiintifice prioritatea creationismului in fata evolutiei.
Fiecare disciplina isi are originea sa si fiecare student ar trebui sa cunoasca acest lucru. Cineva care studiaza chimia ar trebui sa cunoasca cine a pus bazele acestei stiinte , originea elementelor chimice si a legilor care le guverneaza . Biologii trebuie sa stie originea vietii si regulile carora se supune toata materia vie. Un curs de politica trebuie sa raspunda intrebarilor care tin de originea statului si a dreptului. Multi profesori incearca sa evite aceasta controversa , insa cu pretul inabusirii curiozitatii elevilor lor. Chiar daca aceste cursuri ar avea o abordare dinamica a subiectelor , dar nu ar contine informatii despre inceputuri acestea pot forma in cel mai bun caz doar deprinderi practice si nu o adevarata intelegere a lucrurilor. Acest tip de invatamant poate fi asemanat cu un pod fara capete de acces care se intinde de nicaieri spre niciunde , elevul nu are in nici un fel sentimentul originii , de acesta el nu se simte legat in nici un fel de trecut si nu are nici o speranta de la viitor.

RATIUNI DE STUDIERE A ORIGINILOR

Iata cateva ratiuni de studiere a originilor:
A. RATIUNI STIINTIFICE:
1.Stiinta trebuie sa raspunda la intrebarile “Ce?” si “De unde?” , ceea ce este legat strans de originile noastre.


2.Stiinta are la baza legea cauza-efect, asa ca atunci cand cineva leaga cauza de efect , iar efectul de cauzele sale , este imposibil sa nu ajunga la o cauza primara care transcede restul cauzelor.
3.O cunoastere a proceselor si a legilor naturale fara a cunoaste cauzele si originile lor diminueaza importanta descoperirii stiintifice.
B. RATIUNI SOCIOLOGICE:
1.Stiinta are numeroase aplicatii in societate , iar rezolvarea problemelor societatii necesita o profunda cunoastere a originilor si a legilor care o guverneaza.
2.Societatea are in sine mai multe entitati care interactioneaza intre ele , iar rezolvarea problemelor societatii necesita o cunoastere aprofundata a originilor acestor entitati pe care sunt construite stiintele sociale.
3.Mediul politic este intr-o continua schimbare , iar elevul care studiaza doar conceptiile actuale din politica , fara o fundamentare temeinica din punct de vedere istoric , va ceda mai usor atunci cand apare o noua ideologie la moda.
C. RATIUNI ETICE:
1.Felul in care se comporta un individ in societate depinde in mare masura de propria conceptie asupra felului in care a aparut.
2.Fiecare om are un model la care se raporteaza, de aceea un om care considera ca a fost creat de Dumnezeu va incerca sa se asemene cat mai mult cu Creatorul sau.


3.Codul moral la care se raporteaza un individ depinde de parerea sa despre origine.
D. RATIUNI PERSONALE:
1.Fiacare om isi pune intrebari privitoare la existenta sa si necesita sa-si cunoasca telurile in viata , ceea ce duce inevitabil la punerea de intrebari care privesc originea noastra ca oameni , iar conceptia unui individ despre trecutul sau va influenta viitorul sau.
2.Lipsa unei intelegeri sanatoase despre origini i-a impins pe multi tineri la cautarea de solutii antistiintifice la problemele existentiale (droguri, vrajitorie , astrologie) care pretind ca largesc orizontul mintal.
3.O filozofie sanatoasa de viata necesita o buna cunoastere a trecutului si a originilor, iar un individ care isi cunoaste trecutul si este bine ancorat in prezent este un om pretios pentru societate.


IMPOSIBILITATEA DOVEDIRII ORIGINILOR

Stiinta moderna este bazata pe experiment si repetabilitate. Orice experiment necesita observare obiectiva, iar in cazul originilor nu putem afirma ca a existat vreun individ care sa fi observat aparitia universului. Astfel nu poate fi dovedita nici creatia , nici evolutia pentru ca acest proces n-a fost observat in trecut nu poate fi repetat nici in prezent, deoarece depaseste capacitatea noastra de intelegere.
Cei care afirma ca evolutionismul este varianta corecta despre originea universului pare sa aiba pretentia de omniscienta si de omniprezenta.
Un important biolog englez ,Dr. Watson afirma ca evolutia este adevarata doar din simplul motiv ca singura ei alternativa, creatiunea ,este imposibil de crezut. Facand o negatie cu caracter universal Dr. Watson isi atribuie caracteristicile lui Dumnezeu (omniscienta si omniprezenta). Totusi mai exista inca numerosi oameni de stiinta care sunt dispusi mai degraba sa creada in Dumnezeu decat in dumnezeirea doctorului Watson.
Un cercetator stiintific, oricat de ingenios si de inventiv ar fi ,nu poate observa si nici repeta originile. In continuare vom prezenta cateva argumente care demonstreaza incapabilitatea evolutionistului de a-si dovedi originile:
- daca evolutia ar avea loc in prezent ar fi imposibil de observat , deoarece se presupune ca evolutia unui singur organism de ordin inferior necesita cateva milioane de ani, iar observarea acestui proces nu este posibila pentru ca omul nu dispune de nici un mijloc de a masura evolutia sau de a fi prezent la un act de creatie.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }