QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente fizica

Centrala Nuclearo-Electrica de la Cernavoda5-3h de mers cu masina de la Bucurestisi 1h de la Constanta).Este un orasel cu aproximativ 20000 locuitori, o asezare straveche pe malul fluviului Dunarea. Cernavoda nu detine o industrie proprie cu exceptia Centralei Nuclearo - Electrice si a Canalului Dunare - Marea Neagra, in functiune din 1984. Acest canal micsoreaza distanta dintre Dunare si Marea Neagra cu aproximativ 400 kilometri. Finalizarea ambelor proiecte a durat multi ani, ele devenind obiective de atractie pentru populatia din intreaga Romanie si nu numai.
Obiectivele turistice cele mai accesibile din Cernavoda sunt Manastirea Sf. Andrei, Cetatea Capidava si Monumentul de la Adamclisi. Dobrogea in general ofera multiple atractii turistice ca Litoralul, Delta, CetatileHistria, Tomis, Callatis,Manastirile Dervent, Cocosu' etc, majoritatea putind fi atinse din Cernavoda.


Totodata va putem recomanda pizzeria Sam-Sara.
Exista mult mai multe posibilitati in Constanta, situata la 69 km de Cernavoda, unde alaturi de vestitele restaurante italiene (Scapino, Italian Club) exista o multime de alte locuri de agrement romanesti. Constanta beneficiaza de Opera, Balet si Teatru, precum si de citeva muzee interesante si locuri cu importanta istorica deosebita.
Informatii Tehnice
Sistemul Nuclear CANDU
 
 
 
Reactorul este format dintr-un rezervor cilindric orizontal de dimensiuni mari care contine apa grea ca moderator. Acest rezervor este strabatut de 380 tuburi orizontale, numite canale de combustibil ce contin combustibil de uraniu natural si apa grea sub presiune, aflata la temperatura ridicata, folosita ca agent de racire. Agentul de racire este pompat prin canalele de combustibil , racind combustibilul si apoi, prin generatoarele de abur unde caldura este trasferata apei (usoare) pentru producerea aburului. Aburul este trimis la turbo - generator pentru a produce energie electrica intr-un mod conventional.
Ecluzele de personal si echipament
 Centrala Nucleara tip CANDU Interior din cladirea reactorului
Reactorul
 
 
Reactorul este format dintr-un ansamblu cilindric din otel - inox (calandria) plasat intr-o structura de beton placat cu otel (chesonul calandriei) care asigura protectia termica si racirea. Calandria contine apa grea ca moderator, mecanisme de control al reactivitatii si 380 canale de combustibil. Canalele de combustibil care contin combustibil si apa grea folosita ca agent de racire, sint amplasate in tuburi mai mari in calandria.
Calandria este sustinuta de protectii de capat intre zona activa a reactorului si zona de functionare a masinii de incarcat combustibil. Reactorul este incarcat cu uraniu natural sub forma de pastile de bioxid de uraniu. Treizeci de pastile puse cap la cap sint continute intr-o teaca din aliaj de zirconiu (Zircaloy) formind un element combustibil. Treizeci si sapte de asemenea elemente sint asamblate intr-un fascicul de combustibil care cintareste 23,7 kg. Fiecare canal de combustibil contine doisprezece fascicule de combustibil.


 
 Platforma mecanismelor de control a reactivitatii.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }