QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

Asamblari
fortata a piesei interioare in piesa exterioara.Aceasta metoda constituie una din cele mai simple met. de asamblare .Pentru micsorarea fortei de presare se poate apela la una din urmatoarele solutii :
ungerea suprafetelor care vin in contact
amplasarea pe piesele asamblate a unor tesituri sau a unor portiuni cu ajustaj liber.

ASAMBLAREA PRIN NITUIRE

O imbinare nituita se realizeaza prin introdocerea niturilor in gauri practicate in piesele suprapuse.Prin deformarea plastica a capatului liber al tijei nitului se formeaza capul de inchidere ,stringandu-se puternic piesele asamblate .Imbinarile nituite se pot caracteriza prin modul de asezare a pieselor si prin numarul si modul de dispunere a niturilor.Astfel, imbinarile pot fi prin suprapunerecu eclise
cu un singur rand de nituri
cu mai multe randuri de nituri

ASAMBLAREA PRIN SUDARE

Sudarea constituie unul din cele mai sigure si expeditive procedee de asamblare, fiind aplicata pe larg la realizarea ansablurilor din tabla groasa sau subtire, profile, bare, sarma.
Procedeul de sudare se poate grupa in doua mari categorii
procedee de sudare prin topire
procedee prin sudare prin presiune
Energia primana de la care provine in final energia termica necesara incalzirii locale poate fi
- energia mecanica
-energia termochimica
energie electrica
energie radianta


IMBINARI REALIZATE PRIN SUDARE, PRIN TOPIRE


Sudarea prin topire cu arc electric realizata prin procedeele enumerate constituie cea mai raspandita grupa de procedee de sudare. Ea se poate aplica pieselor cu grosime foarte mica 1mm sau foarte mare peste 100mm, din cele mai diferite materiale metalice.


SUDAREA MANUALA CU ELECTROZI METALICI INVELITI


Acest procedeu de sudare prezinta un interes deosebit pentru lucrarile de ansamblare, deoarece este simplu, foloseste utilaje comune si se poate aplica in atelier sau pe santier.


SUDAREA CU ARC ELECTRIC IN MEDIU PROTECTOR DE GAZE

In principiu, sudarea in mediul protector de gaze consta in utilizarea unui arc electric care arde inconjurat de un gaz ce impiedica patrunderea oxigenului la baia de sudura. In functia de natura gazului sudarea se poate face : -in gaze inerte
-in gaze active
-in amestec de gaze active si inerte .

SUDAREA ELECTRICA PRIN REZISTENTA, PRIN PUNCTE


Acest procedeu de sudare, constituie unul dintre cele mai raspandite metode de sudare . Este folosit pe scara larga in lucrari de asamblare ale pieselor din tabla subtire, benzi, profile indoite, in industria automobilelor la constructia aeronavelor.


SUDAREA IN LINIE

Acest procedeu este asemanator sudarii prin puncte cu deosebirea ca in locul electrozilor se folosesc role apasate pe piesele care se sudeaza.ASAMBLAREA PRIN LIPIRE

Lipirea este procedeul tehnologic de imbinare nedemontabila a 2 sau mai multe piese metalice aflate in stare solida, cu ajutorul unui material de adaos aflat in stare lichida. Acest procedeu se poate realiza fie cu material de adaos metalic : -lipire moale
-lipire tare fie cu material de adaos nemetalic.
Lipirea cu material de adaos metalic se face prin difuziunea reciproca din metalul de baza si aliazul de lipit.
Lipirea cu material metalic poate fi : -moale{-prin depunere, capilara
-tare (prin epunere capilara)

LIPIREA MOALE


Principalele materiale utilizate sunt : -aliajele de lipit
-fluxurile
Aliajele de lipit sunt foarte diferite in privinta compuzitiei chimice ce depinde, in special, de natura materialului metalic din care sunt confectionate piesele ce urmeaza a se imbina.
Principalele operatii realizate la lipirea moale sunt : -pregatirea pieselor
-curatenia pieselor lipite
incalzirea pieselor
intinderea aliajilui de lipit
LIPIREA TARE


Principalele operatii utilizate la lipirea tare sunt asemanatoare celor de la lipirea moale :

pregatirea pieselor
incalzirea pieselor si depunerea aliajului de lipitLipirea cu flacara oxigaz consta in asezarea pieselor in pozitia de lipire, acoperirea locului de lipit cu flux si incalzirea pieselor cu ajutorul unui arzator.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }