QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Tipuri de societati comerciale
Denumirea unei astfel de societati trebuie sa cuprinda cel putin numele unuia dintre asociati si mentiunea S.N.C., contul bancar deschizandu-se pe numele firmei. In lista cu specimene de semnaturi sunt desemnate persoanele cu drept de a opera in cont.
Societati in comandita simpla
Legea defineste acest tip de societate ca fiind societatea comerciala ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata ti solidara a asociatiilor comanditati; comanditarii raspund numai pana la concurenta aportului lor.
La constituirea acestui tip de societate primeaza increderea reciproca dintre asociati. Principala particularitate a acestui tip de societate este ca reuseste doua categorii de asociati: comanditati si comanditari.Comanditatii
au dreptul exclusiv de a participa la conducerea firmei;
raspund nelimitat si solidar pentru obligatiilefirmei;
numele lor este inclus in denumirea societatii comerciale;
reprezinta elementul activ al societatii;
au calitatea de comercianti.
Comanditarii
contribuie cu aport de capital, raspunderea lor limitandu-se la nivelul acestuia;
nu au calitatea de comerciant, deci nu pot interveni in relatiile comerciale ale societatii cu terti si cu bancile;
nu au dreptul sa participe la conducerea societatii decat in cazuri speciale, prin procura, in acest caz raspunzand, solitar si nelimitat, cu averea, asemanator comanditatilor;
numele lor nu poate fi inclus in denumirea firmei;
au dreptul de a exercita acte de supraveghere, de a cunoaste bilantul, contul de profit si pierderi, registrele comerciale etc..
Nu este necesar ca toate numele partenerilor sa fie prezente in contul bacar si in cecurile emise de o societate.
Obligatiile asociatilor:
obligatiile sunt garantate cu patrimoniul social;
comanditatii raspund, nelimitat si solidar, pentru datoriile societatii, cu averea lor prezenta si vitoare;
comanditarii raspund numai pana la concurenta aportului lor de capital.
Astfel, creditorii pot sa isi recupereze datoriile nu numai din activele (proprietatile) companiei, daca raman neplatiti dupa ce toate proprietatile au fost epuizate; ei ar putea, in termeni legali, sa ia in posesie proprietatea personala apartinand unuia dintre comanditati.
c. Societati in comandita pe actiuni
Legea defineste acest tip de societate ca fiind societatea al carei capital social este impartit in actiuni, iar obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a asociatilor comanditati, comanditarii fiind obligati numai la plata actiunilor.


Nu orcine incepe o afacere doreste sa aiba raspundere nelimitata pentru datoririle facute. Astfel de persoane vor fi atrase sa formeze o societate in comandita pe actiuni. Elementul determinant al unei astfel de societati este capitalul, nu persoana asociatilor. Capitalul social este impartit in actiuni de valori egale. Aceasta forma de societate are trasaturi comune cu societatea in comandita simpla cat si cu cele pe actiuni.
Asociatii sunt comanditati si comanditari,cu precizarea ca in acest caz, comanditarii raspund fata de datoriile si obligatiile societatii numai in limita capitalului subscris sub forma de actiuni.
Capitalul social este reprezentat prin actiuni. Aportul asociatilor poate fi in bani si/sau natura, dar este evaluat si materializat in actiuni.
Obligatiile, datoriile societatii in comandita pe actiuni sunt garantate cu:
patrimoniul societatii;
raspunderea nelimitata si solidara a comanditatilor;
comanditarii sunt obligati numai in limita capitalului subscris sub forma de actiuni.
d. Societatea pe actiuni
Legea defineste acest tip de societate ca fiind societatea ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social; actionarii sunt obligati numai la plata actiunilor lor.
Aceste societati sunt societati comerciale al caror capital social este divizat in actiuni de valori egale si negociabile (inclusiv la bursele de valori).

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }