QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

DREPT COMERCIALPersoanele fizice care executa in mod obisnuit acte de comert international trebuie sa ceara inmatricularea in registrul comertului iar pe durata desfasurarii activitatii sI la incetarea acesteia sa inscrie mentiunile actelor sI faptelor prevazute de lege. Persoanele fizice straine care vor face acte de comert pe teritoriul Romaniei, sunt supuse legilor nationale. ¥N ceea ce priveste calitatea de comerciant in Romania a unei persoane straine, aceasta tine de conditia juridica a strainului, supusa legii romane. Organizarea activitatilor prevazute de acest act normativ, inclusiv cele prestate de persoanele fizice in mod independent se poate face numai de cetatenii care au domiciliul in Romania.3.2 SOCIETÅsI COMERCIALE
3.2.1 Generalitati

Sunt societati cu participare straina in Romania, societatile comerciale, filialele sI sucursalele constituite pe teritoriul tarii, cu capital integral strain sau in asociere cu persoane fizice sau juridice romane, indiferent daca acestea s-au constituit de la inceput ca atare sau elementul strain a intervenit ulterior prin dobandirea de plati sociale sau actiuni la societatile deja existente. Regulile privind regimul juridic al SC cu participare straina sunt plasate in sfera de reglementare al contractului de societate sau statutului intrand astfel in domeniul libertatii contractuale. Atunci cand actele normative privind societatile comerciale nu sunt indestulatoare se vor aplica prevederile Codului comercial sI ale Codului Civil. Societatile cu participare strainase pot constitui in Romania in toate domeniile economice prevazute de art.4 din Legea nr.35/1991. ¥n situatia in care o societate straina constituie o societate comerciala pe teritoriul tarii noastre cu capital integral strain sau in asociere cu persoane fizice sau juridice romane, societatea nou infiintata este persoana juridica romana, ea putand efectua acte de comert international permise de legea romana, chiar daca aceste acte ar fi interzise de legea nationala a statului pe teritoriul caruia societatea straina isi are sediul social.

3.2.2. Constituirea sI functionarea SC
Constituirea SC cu participare straina in Romania precum sI a filialelor sI sucursalelor, cu capital integral strain sau in asociere cu persoane fizice sau juridice romane, este supusa dispozitiilor generale, aplicabile pentru toate societatile de nationalitate romana prevazute in Legea nr.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }