QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

CNVM
    Autoritatea C.N.V.M. se exercita pe intregul teritoriu al Romaniei. C.N.V.M. are sediul central in municipiul Bucuresti si isi poate deschide reprezentante in functie de necesitati.
Obiective fundamentale
    C.N.V.M. are drept obiective fundamentale:
    a) stabilirea si mentinerea cadrului necesar dezvoltarii pietelor reglementate;
    b) promovarea increderii in pietele reglementate si in investitiile in instrumente financiare;
    c) asigurarea protectiei operatorilor si investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase;
    d) promovarea functionarii corecte si transparente a pietelor reglementate;e) prevenirea manipularii pietei si a fraudei si asigurarea integritatii pietelor reglementate;
    f) stabilirea standardelor de soliditate financiara si de practica onesta pe pietele reglementate;
    g) adoptarea masurilor necesare pentru evitarea aparitiei riscului sistemic pe pietele reglementate;
    h) prevenirea afectarii egalitatii de informare si tratament al investitorilor sau al intereselor acestora.
In exercitarea atributiilor si prerogativelor cu care a fost investita C.N.V.M. va putea:
    a) sa convoace si sa audieze administratori, auditori, directori executivi si orice alte persoane care au legatura cu activitatea organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare;
    b) sa ceara convocarea sedintelor consiliilor de administratie sau a adunarilor generale ale actionarilor si sa propuna puncte pe ordinea de zi a acestora;
    c) sa solicite instantelor de judecata sa dispuna convocarea sedintelor consiliilor de administratie ori a adunarii generale a actionarilor in cazul in care persoanele obligate prin lege nu s-au conformat prevederilor  legale.
    In cazul in care C.N.V.M. este sesizata sau se autosesizeaza si constata ca influenta unui actionar prejudiciaza administrarea prudentiala a unei societati de administrare a investitiilor sau a unei societati de investitii ori supravegherea eficace a activitatii acestora, aceasta poate adopta masura suspendarii exercitarii dreptului de vot pentru o parte din actiunile acestuia, dar nu pentru mai mult de 50% din totalul detinerii.
    C.N.V.M. poate solicita societatii de administrare a investitiilor si societatii de investitii, specificand si termenul pentru raspuns:
    a) numele si datele de identificare ale actionarilor, precum si alte informatii utile in legatura cu acestia;
    b) in cazul in care actionar este o persoana juridica, numele si datele de identificare ale actionarilor acesteia, precum si alte informatii utile in legatura cu acestia, incluzand persoanele care controleaza aceasta entitate;


    c) in cazul in care actionar este un fond deschis de investitii, numele si datele de identificare ale societatii de administrare a investitiilor care il administreaza.

Compunerea si functionarea C.N.V.M.
C.N.V.M. este compusa din 7 membri, dintre care un presedinte, 2 vicepresedinti si 4 comisari. Numirea si revocarea acestora se fac de catre Parlament in sedinta comuna a celor doua Camere.
    Numirea membrilor C.N.V.M., cu nominalizarea functiilor, se face la propunerea comuna a Comisiei economice a Senatului, Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare a Camerei Deputatilor si a Comisiilor pentru buget, finante si banci ale celor doua Camere.
    Presedintele este reprezentantul de drept al C.N.V.M. ca autoritate administrativa autonoma si ca persoana juridica de drept public si in raporturi de drept comun.
    In caz de indisponibilitate temporara a presedintelui reprezentarea legala a C.N.V.M. revine unuia dintre vicepresedintii acesteia, cu exceptia situatiilor cand reprezentarea legala, in absenta presedintelui si vicepresedintilor, se atribuie comisarului celui mai varstnic.
    C.N.V.M. se intruneste in prezenta a cel putin 3 dintre membrii sai, incluzand presedintele sau, in absenta acestuia, unul dintre vicepresedinti. Membrii C.N.V.M. absenti pot vota in scris.
    Hotararile sunt adoptate cu votul a cel putin 5 membri ai C.N.V.M. in caz de partaj egal al voturilor este decisiv votul presedintelui sau, in cazul indisponibilitatii acestuia, cel al vicepresedintelui care conduce sedinta.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }