QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Teza inspector politie

1. SARCINILE SI PRINCIPIILE DE ACTIVITATE ALE INSPECTORULUI DE SECTOR DE POLITIE. OBLIGATIILE SI DREPTURILE LUI.

Inspectorul de sector de politie este reprezentantul comisariatului de politie pe sectorul deservit. El este chemat sa traduca in viata cerintele legilor referitoare la consolidarea ordinii de drept, sa apere cu certitudine drepturile si interesele cetatenilor contra atentatelor criminale, sprijinindu-se increderea si sustinerea populatiei, concursul, ajutorul formatiunilor obstesti si colectivelor de munca.
Sarcinile principale ale inspectorului de sector de politie pe sectorul incredintat sunt: lucrul de profilaxie individuala cu persoanele, care judecind dupa faptele stabilite ale comportarii lor nelegitime sunt in stare sa comita infractiuni, participarea la activitatea de mentinere a ordinii publice, prevenire si descoperire a infractiunilor.In activitatea sa de serviciu inspectorul de sector de politie se calauzeste de urmatoarele principii de baza: respectarea stricta a populatiei, cultura juridica inalta, sprijinul permanent de colectivele de munca, formatiunile obstesti si concursul cetatenilor la mentinerea ordinii publice si combaterea criminalitatii, publicitatea si tineretea de seama a opiniei publice in lucru, reactionarea neintirziata la declaratiile si comunicarile despre infractiuni, comportarea impecabila la serviciu si viata cotidiana.
Referitor la lucrul cu contravenienti minori, parintii si persoanele, care-I locuiesc, ce influenteaza negativ

In activitatea sa inspectorul de sector de politie se calauzeste de Constitutie Republicii Moldova, Legea Republicii Moldova, “Cu privire la politie”, alte Legi a Republicii Moldova, decretele presedintelui republicii Moldova, Hotaririle si dispozitiile Guvernului Republicii Moldova, deciziile organelor pentru locale.


Obligatiile(atributiile) inspectorului de sector

Principala obligatie a inspectorului de sector de politie este mentinerea ordinii publice. Asigura mentinerea ordinii publice pe sectorul incredintat, intreprinde masuri in vederea prevenirii si descoperirii oportune a infractiunilor, curmarii altor contraventii.
Colaboreaza cu echipele de patrulare si santinela ale populatiei, controleaza activitatea lor de mentinere a ordinii publice, exercita regulat patrularea in comun acord cu acestia, efectueze raiduri a curtilor, scarilor, caselor.
Exercita in limitele imputernicirilor sale supravegherea asupra executarii de catre persoanele oficiale, cetateni, a deciziilor si dispozitiilor organelor autoadministrarii locale referitor la mentinerea ordinii publice, intreprinde masuri fata de contravenientii in ordinea prevazuta de legislatie.

1. ordinul MAI RM Nr. 265 din 12 noiembrie 1999 “Privind apr obarea Regulamentului postului de politie
Raporteaza conducerii ti ofiterului de serviciu al comisariatului de politie despre schimbarile survenite in situatia operativa. Curma cazurile de consumare a bauturile alcoolice in strazi, curti, alte locuri publice. Inlatura de la conducerea automobilelor, tractoarelor, motocicletelor si altor mijloace de transport, conducatorii in stare de ebrietate, inainteaza comisarului de politie si conducatorilor de intreprinderi, institutii si organizatii, propuneri referitor la prevenirea accidentelor rutiere comise in stare de ebrietate. Tine in fata populatiei, colectivelor de munca, institutiilor de invatamint, convorbiri la lectii referitoare la chestiunile mentinerii ordinii publice, explica legile, hotaririle si deciziile in vigoare ale Parlamentului, Guvernului si altor organe ale puterii de stat.


La indicatia comisarului asigura mentinerea ordinii publice pe sector in timpul evacuarii cetatenilor din incaperile de locuit cu sanctia procurorului sau prin decizii judecatoresti in cazurile stabilite de lege.
Isi da concursul serviciului antiincendiar in executarea controlului asupra respectarii de catre conducatorii intreprinderilor, institutiilor, organizatiilor, precum si de catre cetateni a regulilor securitatii antiincendiare. Intreprinde masuri in vederea curmarii incalcarilor in grup a ordinii publice. Instiintarii populatiei despre pericol in caz de calamitati (cutremur, inundatii, uragane, inzapezirii abundente etc).
Acordarii de ajutor victimelor catastrofelor, accidentelor de cale ferata si rutiere, organizarii pazei proprietarului. Marcarii zonei periculoase cu indicatori vizibili la depistarea unei bombei, proiectie, mine neexplodate, substantelor radioactive si chimice , chemarii celei mai apropriate subdivizii de pompieri in caz de incendiu, comunicarii serviciului de salvare.

In limita imputernicirilor sale isi da concursul:
Deputatii Parlamentului, altor deputati ai poporului si persoanelor oficiale aflate in exercitiul functiunii: organelor securitatii nationale la exercitarea masurilor referitoare la asigurarea securitatii de stat, comisariatelor militare, organelor ocrotirii sanatatii, organelor de control veterinar in petrecerea masurilor de carantina la epizodii, organelor de ocrotire a naturii.


Referitor la combaterea betiei si alcoolului:
. Sanctioneaza contraventii la legislatia antialcoolica. Exercita lucrul de agitatie antialcoolica in randurile locuitorilor sectorului deservit, in cadrul colectivelor de munca, scolilor si caminelor.
. Stabileste influenta asupra situatiei operative de pe sector, a contraventiilor comise in stare de ebrietate, intreprinde masuri de combatere a manifestarilor negative.
. Inainteaza conducerii comisarului de politie propuneri referitoare la necesitatea deschiderii de raion, oras, a cabinetelor narcologice, stationarelor in cadrul intreprinderilor..
. Stabileste si inregistreaza in fise persoanele:
Recunoscute drept alcoolici cronici din rindurile celor supusi evidentei de catre organele ocrotirii sanatatii, care fac abuz de bauturi spirtoase si din aceasta cauza incalca ordinea publica si creaza in familii situatii conflictuale, care au urmat o serie de tratament in cadrul institutiilor de reabilitate sociala, sectiilor narcologice sau in locurile de detentiune, precum si care au revenit din institutiile de reabilitare sociala, care pun la dispozitie incaperi pentru consumarea bauturilor spirtoase.
Nota: Paralel cu inregistrarea in fise alcoolicii cronici, inclusiv care se sustrag de la tratament benevol, acestia se inregistreaza in fisierul alfabetic informational al unitatii de serviciu a comisariatului de politie. Foloseste pentru stabilirea persoanelor, care fac abuz de bauturi spirtoase comunicarile camerelor medicale de dezalcoolizare, datele unitatii de serviciu ale comisariatelor de politie, informatia institutiilor de reabilitate sociala.
Exercita cu persoanele indicate anterior lucrul profilactic:
. Intretine convorbiri cu participarea medicilor narcologi, reprezentantilor colectivelor de munca capabili sa exercite asupra lor o influenta educativa.
. Atrage atentie deosebita lucrului de stabilire a alcoolicilor cronici si betivilor inveterati in rindul eliberate de locurile de detentiune, supuse supravegherii administrative, care comit contraventii administrative in familie si in viata cotidiana, ce influenteaza negativ copiilor.

. La indicatia comisarului de politie se aduce la comisariatul de politie persoanele care comit infractiuni in stare de ebrietate in vederea inregistrarii si avertizarii lor despre inadmisibilitatii comportarii antisociale.
. Explica cetatenilor, colectivelor de munca, formatiunilor obstesti ordinea de limitare a capacitatii de exercitiu a betivilor inveterati, alcoolicilor cronici.
. Informeaza lunar institutiile ocrotirii sanatatii despre persoanele recent scoase la iveala, care fac abuz de bauturi spirtoase.
. Perfecteaza personal sau acorda ajutor lucratorilor cabinetului de profilaxie al camerei medicale de dezalcoolizare in perfectarea materialelor pentru institutiile de reabilitare sociala in privinta persoanelor recunoscute drept alcoolici cronici.
. Inainteaza conducatorilor de intreprinderi, organizatii, prezentari referitoare la inlaturarea cauzelor si conditiilor ce contribuie la raspandirea betiei si alcoolismului.
Referitor la combaterea narcomaniei:
. Stabileste persoanele ce locuiesc pe sectorul deservit ;
- care intretin spelunci pentru consumarea drogurilor si raspandirea taxicomaniei, pun la dispozitie incaperi in aceste scopuri;
- care consuma substante narcotice fara prescriptia medicului, cit si pe taxicomani;
- care fabrica, achizitioneaza, pastreaza, transporta, expediaza si realizeaza substante narcotice;
- care se indeletnicesc cu semanatul sau cultivarea nelegitima a macului pentru opiu, cinepei indiene.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }