QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Titu HerdeleaAcest personaj face parte din romanul „Ion” scris de Liviu Rebreanu.
Titu este fiul sotilor Herdelea (Maria si Zaharia) mai avand inca doua surori: ce mica Ghighi si cea mare Laura.
El este „un tanar de vreo 23 de ani, cu haine curatele si saracute, cu o cravata albastra azurie la gulerul inalt si teapan, ras de mustati si lung cat un par [ . ] cu manusi de ata cenusie”.
Titu Herdelea este un personaj foarte complex, ii place sa studieze oamenii pentru a vedea reactiile lor fara a face insa rau cuiva. „Lui Titu, deopotriva ii placeau inganarile betivului si nu stia cum sa-l zgandare, fara sa bage popa de seama”. A avut pentru o vreme o aventura cu Rosa Lang, sotia unui invatator.


Scrie poezii si citeste foarte multe ziare si carti de la preotul Belciug si mai apoi de la un notar la care lucreaza pentru un timp indemnat de parintii lui ca sa nu stea degeaba. Notarul si familia acestuia il trateaza cu respect pentru faptul ca scrie versuri. In aceasta perioada afectiunea pentru Rosa Lang ii scade treptat ajungand sa nu mai nimic pentru ea.
Sta un timp acasa, cand il ajuta pe Victor Grofsorul in afaceri. Ne mai suportand sa stea acasa dupa ce tatal sau a votat pentru Bela Beck pleaca din nou sa lucreze la notar unde fiica acestuia se indragosteste de el, in timp ce el incepe sa simta ceva pentru Virginia Gherman.


Titu este un personaj rotund si pozitiv. In economia romanului este unul principal. El este un personaj autobiografic deoarece autorul recunoaste ca multe din caracteristicile lui Titu le are si el.
De la inceputul romanului cand apare la hora satului, pana la sfarsitul acestuia cand Titu trece muntii in Romania, el socheaza prin complexitatea comportamentului sau.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }