QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

de lectie2

Metode de invatamant:
Fise de lucru: FL1 - pentru verificarea cunostintelor teoretice necesare
FL2 - pentru sistematizarea si fixarea cunostintelor.
Obiect tehnice:
- ampermetru de curent continu
voltmetru de curent continu
sursa reglabila de curent continu
rezistor
cordoane de legatura

Bibliografie:
Manual de fizica - clasa a VIII-a


B.Desfasurarea lectieiEtapa comunicarii noilor cunostinte (25 min)


* Legatura cu noua lectie (3 min) "Sa cunoasca metoda voltampermetrica in montaj amonte".


Profesorul discuta cu elevii reactualizand unele cunostinte necesare intelegerii: le cere elevilor sa cunoasca obiectele tehnice folosite in lucrarile de laborator. Elevii raspund la intrebarile adresate de profesor: "Obiectele tehnice folosite sunt . . . . . ". Evaluare: profesorul ii noteaza pe cei care au raspuns corect.

* Comunicarea propriu-zisa (22 min)
Profesorul distribuie fisele de lucru 1 si 2 si dupa exprimarea fiecarui obiectiv, precizeaza timpul de lucru si supravegheaza activitatea elevilor. Elevii noteaza continutul fiselor si rezolva individual sarcinile din fisa. Dupa expirarea timpului acordat, se confrunta, la nivelul clasei, raspunsurile din fise; se corecteaza eventualele greseli.

O1: " Sa foloseasca corect ampermetrul si voltmetrul in montaj amonte, pentru masurarea rezistentei" (4 min)
Profesorul le explica elevilor modul de folosire corecta a ampermetrului si voltmetrului in montaj amonte si efectele produse in urma unor eventuale greseni in montarea acestora pentru determinarea valorilor rezistentei. Pot avea loc si accidente in laborator de aceea trebuie cunoscuta foarte bine modul de folosire corecta a acestor obiecte tehnice de aceea se face si protectia muncii in orice laborator.
Elevii noteaza informatiile, generalizeaza cunostintele si sunt atenti la modul de lucru.
Evaluare: profesorul noteaza elevii care cunosc obiectele tehnice si ordinea corecta a lor.

O2: " Sa aleaga corect domeniul pentru care se face masurarea" (6 min).
Profesorul, dupa ce a realizat montajul le face elevilor o demonstratie model a lucrarii. Se mareste tensiunea la sursa la 1V, 2V, 3V, 3V, . . . . .,10V si citeste valoarea corespunzatoare intensitatii. Elevii noteaza in caiet schema montajului, asculta si urmaresc demonstratia foarte atenti .
Evaluare: Elevii vor raspunde la intrebarile privind domeniul de masurare.
O3: " SA citeasca cu precizie valoarea masurata" (3 min)
Profesorul solicita elevilor pe fiecare grupa in parte si pe rand, citirea rezultatelor cu precizie la valorile masurate, corectand eventualele greseli de montaj , oferind informatii suplimentare in vederea obtinerii rezultatelor corecte. Profesorul supravegheaza activitatea elevilor. Elevii comunica rezultatele obtinute in cadrul unui dialog la nivelul clasei; se confrunta solutiile gasite de elevi si se alege raspunsul corect. Profesorul analizeaza raspunsurile si le apreciaza.
Dupa citirea corecta a valorilor intensitatii curentului electric, elevii noteaza in caiete si completeaza tabelul:

U[V]1,2, . . . . ,9,10 I[a] r[(]

Evaluare: profesorul noteaza elevii care au facut corect citirea valorilor intensitatii curentului electric.

O4: "Sa identifice factorii care influenteaza rezultatul masurarii" (4 min).
Elevii efectueaza modul de lucru conform indicatiilor. Profesorul verifica calcularea corecta a valorii r si apoi poarta un dialog cu elevii referitor la rezultatul obtinut. Profesorul le pune elevilor intrbari referitoare la rezultatul obtinut pentru calcularea rezistentei r pentru fiecare valoare citita: de ce valoarea lui r ne este aceeasi pt toate cazurile ?" Profesorul explica raspunsul la aceasta intrebare: " deoarece r nu depinde de U si I si de aceea valoarea lui r pentru diferenta tensiunilor determinate trebuie sa fie identice".
FL1


FISA DE REACTUALIZARE A CUNOSTINTELORA.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }