QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Pregatirea fizica in handbal


Efectuarea planificata a pregatirii fizice generalepe parcursul tuturor perioadelor de antrenament asigura formarea unui larg bagaj de deprinderi motrice care faciliteaza munca stricta de specializare. Un accent deosebit asupra pregatiri fizice generale se pune in special in prima perioada de pregatire. Aceasta are o durata de aproximativ trei saptamani.

Ca sarcini in aceasta perioada enumeram:

- intrarea progresiva in efort si adaptarea treptata si cat mai rapida a organismului sportivilor la solicitarile antrenamentelor de baza;
- perfectionarea pregatirii fizice, o pondere mare acordandu-se pregatirii fizice generale;- perfectionarea tehnicii de baza, a tehnicii specifice posturilor si a tacticii individuale legata de executia tehnica.

Din aceste sarcini rezulta ca ponderea cea mai mare in aceasta perioada o au pregatirea fizica generala si pregatirea tehnica de baza.
Dezvoltarea corespunzatoare a organismului din punct de vedere functional respectiv adaptarea la efort se realizeaza prin exercitii de pregatire fizica generala si multilaterala cu accent pe rezistenta.In cadru pregatirii fizice se va urmari imbunatatirea calitatilor motrice in forma lor generala de manifestare precum si prelucrarea grupelor si lanturilor musculare implicate in executii tehnice mai dificile ce urmeaza sa fie invatate sau perfectionate. In aceste conditii raportul dintre parametrii efortului este caracterizat printr-un volum mare, intensitatea si complexitatea fiind ceva mai scazute. O buna pregatire fizica generala asigura suportul optim pentru ibunatitirea pregatirii fizice specifice si in general pentru o evolutie buna a pregatirii ulterioare.2 Pregatirea fizica specifica

Pregatirea fizica specifica reprezinta procesul de educare a aptitudinilor fizice specifice jocului de handbal. Aceasta activitate se desfasoara in conditii cat mai apropiate de conditiile de joc si se realizeaza intr-o stransa interdependenta cu insusirea deprinderilor tehnico-tactice. Pregatirea fizica specifica nu poate suplini pregatirea fizica generala, cele doua aspecte ale pregatirii fizice fiind in stransa legatura, se interconditioneaza reciproc. Pregatirea fizica specifica isi face aparitia incepand cu etapa a doua de pregatire, cu o durata de aproximativ sase saptamani.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }