QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Ppublice Organizarea si finantarea rezidentiatuluiDin anul 1995, in baza unui program prezidential si guvernamental de imbunatatire a asistentei medicale acordata populatiei din zone defavorizate, s-a introdus o a doua forma de pregatire, rezidentiatul de post.
Avand in vedere cele prezentate, precum si faptul ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85/2000 privind finantarea drepturilor de personal cuvenite medicilor si farmacistilor stagiari sau rezidenti si personalului de cercetare din unitatile sanitare si-a incetat aplicabilitatea de la data de 31 decembrie 2000, iar Hotararea Guvernului nr. 740/1997 cu privire la organizarea invatamantului post - universitar medical si farmaceutic uman nu face referiri la plata rezidentilor era necesara reglementarea modului de organizare a rezidentiatului si de acordare a drepturilor banesti rezidentilor.Prin ordonanta de urgenta 259 / 2000 se prevede ca rezidentiatul se organizeaza, ca si pana acum, sub cele doua forme, rezidentiatul pe post si rezidentiatul pe locuri, si , in acelas timp, se reglementeaza modul de salarizare a rezidentilor in functie de forma de organizare si de modul de finantare a unitatilor sanitare.
Rezidentiatul pe post se organizeaza in functie de numarul de posturi solicitate de unitatile sanitare , iar rezidentiatul pe locuri se organizeaza in functie de necesitatile de medici si farmacisti specialisti estimate de Ministerul Sanatatii, tinandu-se seama de normativ
ele de personal si de propunerile spitalelor. O astfel de procedura in cazul rezidentiatului de post poate favoriza unitatile sanitare pentru ca spitalele sau unitatile sanitare care au incheiat contracte individuale de munca cu rezidentii beneficiaza de finantare suplimentara de la bugetul de stat, iar in contractul incheiat intre furnizorii de servicii de sanatate si casele de asigurari de sanatate se va tine cont si de serviciile medicale prestate de rezidenti.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }