QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

LEIPZIG

Leipzig este unul dintre cele mai faimoase orase din lume. Cu cei aproximativ 500.000 de locuitori,el este un oras in intregime saxon, cam de aceeasi marime cu capitala landului, Dresda.


Plasata in fertilul bazin al Leipzig-ului,cu importante rezerve de lignit, aceasta localitate a jucat, din cele mai vechi timpuri un rol important in viata economica, comerciala si culturala a intregii regiuni. Numerosi oameni de seama germani, cum ar fi Lessing (1746), Klopstock (1747), Goethe (1765) au studiat la universitatea de aici. Fondata in 1409, universitatea a exercitat o influenta culturala deosebita in istoria acestui popor.Oficial, Leipzig este mentionat in anul 1015, in cronica arhiepiscopului Tietmar von Merseburg, ca oras fortificat ‘Urbs Lpzi’ (ceea ce inseamna, in germana, ‘orasul de sub tei’).
Venind dinspre statia principala de autobuze, ajungem in Augustusplatz. Aici ne intampina cladirea Operei, construita in 1960, si cea a Universitatii (1968-1975), cu o inaltime de 142m, proiectata sub forma unei carti deschise. In stanga acesteia se afla noua sala de concerte- Gewandhaus, inaltata intre 1977-1981.
Depasind prin dreapta cladirea Universitatii si privind stradutele inguste de pe partea dreapta, zarim turlele bisericii Sf. Nicolae. Convertita ca biserica gotica (cu naosuri ce aveau o inaltime egala in 1513-
1526), biserica impresioneaza prin stalpii ei corintici, prin culorile verde si roz din interior.Aici si-a demonstrat, pentru prima data, talentul innascut J.S.Bach, la 7 februarie 1723, cand a concurat pentru postul de cantor si director musical.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }