QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Drogurile in societateVinul, berea, cidrul si tariile, cum ar fi whiskey-ul, ginul si romul contin toate alcoolul.
Acest drog actioneaza asupra creierului in doua moduri. Este un anestezic ce amortizeaza senzatii si sentimente. Este de asemenea un depresiv, ce incetineste actiuni si reactii. Alcoolul il poate face pe cel care-l bea sa se simta mai fericit, mai spiritual si mai increzator. Cu toate acestea, ca si in cazul multor droguri, doar cel care il consuma se simte astfel. Ceilalti, insa, vad lucrurile asa cum sunt.
Majoritatea oamenilor pot sa-si controleze consumul de alcool. Acestia sunt "bautori sociali", iar alcoolul se gaseste in magazine, baruri si restaurante. Insa consumul de alcool este o problema grava in mai multe tari, fiind strans legata de accidente rutiere, crime, sinucideri, violente si abuzul sexual.


Puterea alcoolului, ca viciu, este evidenta atunci cand o persoana dependenta de aceasta inceteaza sa-l mai consume. Aceasta persoana poate suferi de anumite simptomeale renuntarii la alcool, de pilda delirium tremens. Acestea cuprind transpiratia, greata si halucinatiile.

Nicotina in dtutun este un drog consumat pe scara larga in societate. Fumatul frunzelor uscate ale plantei de tutun este foarte nociv din punct de vedere fizic. Fumatulpoate provoca unele forme de cancer, cum ar fi la plamani si gat, poate de asemenea, cauza unele boli ale inimi si ale vaselor sangvine, probleme ale plamanilor, ca bronsita, precum si tulburari la copiii nenascuti ai unei femei fumatoare.
Aceste boli sunt provocate in special de alte ingrediente din fumul tabac, cum ar fi vaporii de tar monoxidul de carbon.Persoanele care inspira fumul de tigara in mod regulat - fumatorii pasivi - se afla si ele in pericol.
Nicotina insasi poate contribui la stimularea unei persoane, facand-o sa se simta mai alerta si mai plina de viata. Fumatorii se obisnuiesc rapid cu fumatul si trebuie sa fumeze mai mult pentru a obtine acelasi efect.Acestia pot, de asemenea, deveni dependenti din punct de vedere psihologic, deci, chiar daca sunt constienti de pericolele si riscurile la care se expun, le este foarte greu sa renunte la acest obicei.

Stimularea creierului
Asemenea nicotinei, cafeina este un alcaloid provenit in acest caz din funzele plantei de ceai, sau din semintele arborelui de cafea.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }